Vreme čitanja: oko 2 min.

Postoji gomila skrivenih menija i funkcija na vašem iPhone-u: Evo kako da ih koristite

Vreme čitanja: oko 2 min.

iPhone krije brojne menije koji olakšavaju korišćenje, uključujući brzi pristup aplikacijama, povratak na prethodni ekran i još mnogo toga

  • 0
iPhone 15 lansiranje Foto: Telegraf.rs

Vaš iPhone krije mnoštvo funkcija koje mogu dramatično poboljšati vašu svakodnevnu upotrebu. Ovi "skriveni" meniji i funkcije, iako nisu očigledni na prvi pogled, jednom kada ih otkrijete, postaju nezamenljivi u vašem korisničkom iskustvu.

Apple redovno dodaje nove funkcije iPhone-u. Na primer, najavljeno je da će iPhone 14, koji će biti predstavljen na jesenjem događaju 7. septembra, doneti još inovacija, kao i nadolazeći iOS 16.

Evo brzog pregleda kako koristiti neke od tih funkcija.

Brze akcije (Quick Action)

Brze akcije su skriveni meniji dostupni u mnogim aplikacijama. Držanjem prsta na ikoni aplikacije, pojavljuje se meni koji omogućava brze akcije specifične za tu aplikaciju. Na primer, držanjem ikone "Notes" možete brzo kreirati novu belešku, listu ili dodati fotografiju.

Reachability

Za korisnike sa manjim rukama, funkcija "Reachability" omogućava lakši pristup gornjem delu ekrana. Aktivira se u podešavanjima (Settings > Accessibility > Touch) i omogućava spuštanje ekrana za lakši pristup.

Kontrolni centar

Kontrolni centar pruža brzi pristup uobičajenim funkcijama poput baterijske lampe, Shazama, upravljanja pametnim uređajima, Wi-Fi i Bluetooth podešavanjima. Možete ga konfigurisati u podešavanjima (Settings > Control Center).

iPhone 15 Foto: Niks Evalds / Shutterstock.com

Widgeti

iPhone nudi mogućnost dodavanja widgeta na početni ekran, kao i posebnu sekciju za widgete koja se nalazi levo od početnog ekrana. Ovi widgeti mogu prikazivati informacije iz aplikacija kao što su galerija fotografija, Apple Watch baterija, Apple Fitness prstenovi, vesti i još mnogo toga.

Univerzalna pretraga

Pretraživanje svega na iPhone-u odjednom je moguće zahvaljujući univerzalnom pretraživaču. Dovoljno je prevući prstom nadole sa sredine početnog ekrana.

Brza promena aplikacija

Možete brzo prelaziti između aplikacija ili ih zatvarati prevlačenjem prsta od dna ekrana i zadržavanjem do osetnog vibriranja. Prevlačenjem prsta udesno ili ulevo po dnu ekrana, možete se kretati kroz otvorene aplikacije.

Dodatni trikovi uključuju povratak na prethodni ekran unutar aplikacije, kao i navigaciju napred-nazad unutar veb pregledača.

Ove skrivene funkcije iPhone-a nisu samo zgodne, već mogu i znatno poboljšati efikasnost i udobnost korišćenja vašeg uređaja. Upotreba ovih funkcija može učiniti vaš digitalni život mnogo lakšim i intuitivnijim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA