Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple se neće vraćati na Touch ID, fokusiraju se na unapređeni Face ID

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova odluka dolazi u trenutku kada većina proizvođača Android uređaja usvaja ili unapređuje tehnologiju senzora otiska prsta ispod ekrana

  • 0
iPhone 15 Foto: Niks Evalds / Shutterstock.com

Novi izveštaji iz Kine ukazuju na to da Apple više neće koristiti Touch ID u svojim budućim iPhone uređajima. Ova promena sugeriše značajno odstupanje od prethodne upotrebe tehnologije skeniranja otiska prsta.

Iz izveštaja se saznaje da je Apple prestao sa korišćenjem proizvodnih alata neophodnih za implementaciju Touch ID tehnologije. Ovo ukazuje na to da bi poslednji model koji je koristio ovu tehnologiju mogao da bude iPhone SE treće generacije, koji je predstavljen 2022. godine. Ovaj model je bio poslednji u nizu Apple-ovih telefona koji su koristili tehnologiju skeniranja otiska prsta.

Ova odluka dolazi u trenutku kada većina proizvođača Android uređaja usvaja ili unapređuje tehnologiju senzora otiska prsta ispod ekrana. Apple-ov izbor da se fokusira isključivo na Face ID može se tumačiti kao strategija diferencijacije na tržištu, gde kompanija želi da naglasi svoj jedinstven pristup bezbednosnim funkcijama.

Napuštanje Touch ID-a može takođe značiti i veću posvećenost razvoju biometrijskih i AI tehnologija, koje bi mogle da pruže naprednije i personalizovanije korisničko iskustvo.

Interesantno je primetiti da su se godinama pojavljivale glasine o povratku Touch ID tehnologije na iPhone uređaje. Međutim, s obzirom na nedostatak novih izveštaja i razvoja u vezi sa ovom tehnologijom, izgleda da Apple definitivno okreće novi list. Spekuliše se da bi kompanija mogla da radi na integraciji Face ID-a ispod ekrana, ali konkretni izveštaji o ovome još uvek nisu dostupni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA