Vreme čitanja: oko 1 min.

Korisnici sve više prijavljuju čudnu grešku na novom iOS-u 17

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na forumima Apple zajednice i na Redditu, mnogi izveštavaju o sličnim iskustvima

  • 0
iOS 17, Apple, iPhone Foto: Thaspol Sangsee / Shutterstock.com

Broj korisnika iPhone-a koji prijavljuju uporni bag u najnovijem operativnom sistemu, iOS 17, raste iz dana u dan. Ovaj problem, koji se manifestuje kao neočekivan prikaz prekidača aplikacija tokom kucanja, uzrokuje ozbiljne smetnje u radu.

Na forumima Apple zajednice i na Redditu, mnogi izveštavaju o sličnim iskustvima. Korisnici su izbačeni iz aplikacija poput Poruka i Beleški usred rečenice, da bi se odjednom našli u potpuno drugoj aplikaciji, nastavljajući da dodiruju ekran dok se prikazuje prekidač aplikacija.

Problem se čini težim za reprodukciju, ali se najčešće dešava korisnicima koji intenzivno koriste virtuelnu tastaturu. Bag je zabeležen u svim verzijama iOS-a 17, uključujući i najnovije ažuriranje iOS 17.1.2. Čak i zamena iPhone-a nije rešenje, jer se isti problem pojavljuje i na novom uređaju, što ukazuje na to da je problem verovatno u samom softveru, a ne u hardveru.

Dok Apple ne pronađe trajno rešenje, korisnici mogu isprobati privremenu alternativu, koja podrazumeva isključivanje funkcije "Dostupnost" (Reachability).

Ova funkcija, namenjena olakšavanju korišćenja uređaja jednom rukom, može biti deaktivirana na sledeći način:

  • Na iPhone-u otvorite "Settings"
  • Izaberite "Accessibility"
  • U odeljku "Physical and Motor", odaberite "Touch"
  • Isključite prekidač za "Reachability"

Deaktivacija Reachability opcije privremeno rešava problem za mnoge korisnike, što sugeriše da postoji neidentifikovan problem u osetljivosti ekrana povezan sa ovom funkcijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA