Vreme čitanja: oko 2 min.

Koristio jeftin punjač, pa ga iPhone 15 otopio: "Opekao sam prst, šta mogu da uradim?"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedan od korisnika je naglasio da se ne radi o problemu koji je specifičan za telefon, već o riziku koji nosi upotreba "neoriginalnih" punjača i kablova

  • 1
iPhone punjenje Foto: charnsitr / Shutterstock.com

U nedavnom događaju koji je privukao pažnju na društvenim mrežama, korisnik Reddita je podelio fotografije svog iPhone 15 Pro Max telefona oštećenog usled pregrevanja neoriginalnog punjača. Incident nije samo rezultirao fizičkim oštećenjem telefona, već je korisnik izvestio i o manjoj povredi prsta zbog ovog kvara.

Korisnik je detaljno opisao situaciju, navodeći da se telefon punio preko noći kada je došlo do pregrevanja. Ne samo da je punjač otopio plastiku na kablu, već je i oštetio sam uređaj, pri čemu je deo USB-C porta ostao zaglavljen u telefonu.

Pored materijalne štete, korisnik je istakao i da je dobio opekotinu na prstu, što dodatno ukazuje na opasnosti koje mogu nastati prilikom korišćenja punjača koji nisu sertifikovani za upotrebu na tim uređajima.

Charging cable got so hot it MELTED the plastic, broke into my phone and burned my finger. What can I do?byu/NoisilyMarvellous iniphone

Drugi korisnici su se brzo uključili u diskusiju, dajući savete o tome kako da se izvadi oštećeni deo iz telefona i ukazujući na potrebu tretiranja povrede. Takođe, postavilo se pitanje da li je sam telefon još uvek siguran za upotrebu, budući da oštećenje može imati nepoznate dugoročne posledice na bateriju i interne komponente uređaja.

Diskusija se takođe fokusirala na kvalitet punjača i kablova koji se koriste sa skupocenim uređajima. Jedan od korisnika je naglasio da se ne radi o problemu koji je specifičan za telefon, već o riziku koji nosi upotreba "neoriginalnih" punjača i kablova. Ovaj komentar sugerise da bi pridržavanje upotrebe sertifikovanih i originalnih dodataka moglo biti ključno za izbegavanje ovakvih situacija.

Ovaj incident otvara širi dijalog o bezbednosti i standardima kvaliteta u industriji dodataka za mobilne telefone. Potrošači se sve više oslanjaju na svoje uređaje u svakodnevnim aktivnostima, stoga je bitno podizati svest o tome da upotreba nekvalitetnih punjača ne samo da može dovesti do oštećenja uređaja, već i do ličnih povreda.

Poznato je da Apple i drugi proizvođači preporučuju korišćenje samo onih dodataka koji su sertifikovani i odobreni za upotrebu sa njihovim uređajima, kako bi se osigurala maksimalna bezbednost i performanse. Ovaj događaj svakako stavlja akcenat na važnost ove preporuke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA