Vreme čitanja: oko 3 min.

Novi svet pametnih telefona: Upoznajte se sa S24 serijom koja pomera granice

A. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zimski idila nas je pomalo već navikla na odmor i ušuškanost doma, zato je kompanija Samsung i ove godine kao i prethodnih, odlučila da sa novom serijom mobilnih telefona donese pravo uzbuđenje i revolucinarne promene

  • 0
Samsung Galaxy S 24 serija Foto: Promo/ Samsung

Upravo zimski period je odlično vreme da se napravi korak napred, predstave noviteti i organizuju spektekularni događaji, ali i odlična prilika da se osveži velika scena pametnih telefona.

17. januara ove godine u San Hoseu predstavljena je nova Galaxy S24 serija. Reč je o Galaxy S24, S24+ i S24 Ultra koji su već izazvali veliku pažnju i oduševljenje vernih Samsung korisnika iako su oni na živopisnu osvetljenost, inovativnu kameru i brzinu procesora, već naviknuti. A najveće osveženje kod ovih uređaja donosi upravo Galaxy AI! Samsung je usavršio svoju veštačku inteligenciju kako bi vam pružio personalizovan i inteligentan doživljaj korišćenja svog telefona. AI se uklapa u svaki aspekt uređaja, od kamere do baterije, kako bi vam olakšao svakodnevne zadatke i omogućio vam da u potpunosti iskoristite svoj telefon.

Samsung Galaxy S 24 serija Foto: Promo/ Samsung

Rušenje barijera: Komunikacija bez prepreka

Galaxy AI predstavlja smislenu inteligenciju koja ima za cilj da unapredi svaki aspekt života, posebno najosnovniju ulogu telefona: komunikaciju. Live Translate prkosi jezičkim barijerama, i olakšava svakodnevnu komunikaciju na način na koji nismo mogli ni da zamislimo. Live Translate funkcioniše na način da pomoću dvosmernih glasovnih i tekstualnih prevoda telefonskih poziva prevodi dva jezika u realnom vremenu u okviru matične aplikacije.

Pored prevoda, tu je i opcija Chat Assist, koja omogućuje da naša prepiska ima ton koji smo zamislili. Može dati ljubazan ton poslovnoj komunikaciji ili kreativnu frazu za natpis na društvenim mrežama. Ne moramo više da gubimo vreme i zamaramo sami sebe smišljajući najadekvatniji način da sročimo nešto, već će naš pametni telefon uraditi umesto nas, a mi se možemo fokusirati na suštinu poruke koju želimo da pošaljemo. A još jedan pomoćnik će biti i Android Auto koji će sumirati dolazne poruke i predložiti adekvatne odgovore i radnje, što značajno može uštedite vreme i spasiti nas kad nas nađemo u nekoj gužvi.

Novi standard pretrage

Korisnici Galaxy uređaja će sad pretragu na mreži doživljavati na skroz novi način, i sve uz pomoć najvećeg svetskog lidera za pretragu, Google-a i pretraživanja jednostavnim pokretom. Ako vidite prelepu sliku nekog poznatog mesta u pozadini objave prijatelja na društvenim mrežama ili iznenađujuću zabavnu činjenicu na YouTube Shorts, uz pomoc Circle to Search možete brzo da saznate više – bez potrebe da napuštate aplikaciju u kojoj se trenutno nalazite. Takođe, za određene pretrage, moći ćete da vidite generativne preglede zasnovane na veštačkoj inteligenciji koji pružaju korisne informacije i sadržaj prikupljen sa cele mreže.

Circle to Search funkcioniše veoma jednostavno, dugim pritiskom na početno dugme možete da zaokružite, označite, precrtate ili dodirnete bilo šta na ekranu Galaxy S24 uređaja da biste videli korisne, visokokvalitetne rezultate pretrage.

Samsung Galaxy S 24 serija Foto: Promo/ Samsung

Maksimalno uzdizanje kreativne slobode

Galaxy S24 uređaji imaju sveobuhvatan paket alat ProVisual Engine, koji transformišu mogućnosti slikanja i snimanja i daju maksimalnu kreativnu slobodu. Drhtave, pikselizirane slike snimljene izdaleka su davna prošlost. Quad Tele System uređaja Galaxy S24 Ultra sa novim sočivom sa optičkim zumom 5x, funkcioniše sa senzorom od 50MP da bi omogućio performanse optičkog kvaliteta na nivoima zuma od 2x, 3x, 5x do 10x zahvaljujući Adaptive Pixel Sensor-u. Slike takođe pokazuju kristalno jasne rezultate pri uvećanju 100x sa poboljšanim digitalnim zumom.

Nakon što su napravljeni sjajni snimci, Galaxy AI alati za uređivanje omogućavaju jednostavne izmene poput brisanja, stvaranja nove kompozicije i remasterisanja fotografija. Za lakšu i efikasniju optimizaciju, Edit Suggestion koristi Galaxy AI da predloži savršeno prikladna podešavanja za svaku fotografiju. Da bi korisnicima pružio još više kreativne kontrole i slobode, Generative Edit može da popuni delove pozadine slike generativnom veštačkom inteligencijom. Kada je slika kriva, AI će popuniti ivice. Kada osobu ili predmet treba malo pomeriti da bi bili u savršenom položaju, Galaxy AI omogućava korisnicima da podese položaj subjekta i generiše savršeno uklopljenu pozadinu na svom originalnom mestu.

Samsung Galaxy S 24 serija Foto: Promo/ Samsung

Pametni telefon Galaxy S24 Ultra dostupan je u četri izuzetne boje - titanijum crnoj, titanijum sivoj, titanijum ljubičastoj i titanijum žutoj. Modeli Galaxy S24+ i Galaxy S24 dostupni su u oniks crnoj, mermerno sivoj, kobalt ljubičastoj i žutoj ćilibaroj, omogućavajući korsnicima da budu uvek u trendu.

Serija Galaxy S24 dostupna je i u posebnom periodu prednarudžbine, gde kupovinom jednog od uređaja dobijate model sa duplo većim memorijskim prostorom po ceni osnovne varijante, čime se mogu postići značajne uštede. Period prednarudžbine traje od 17. do 30. januara ili do isteka zaliha, a sve informacije možete pronaći na linku.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA