Vreme čitanja: oko 2 min.

Koji Galaxy uređaji će dobiti novi Android 15 operativni sistem?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako zvanična lista podržanih uređaja još nije objavljena, na osnovu prethodnih iskustava i politike ažuriranja kompanije Samsung, možemo da napravimo preliminarnu procenu

  • 0
Android, telefon, instalacija Foto: TY Lim / Shutterstock.com

Google je 17. februara zvanično započeo proces uvođenja Androida 15, objavivši prvi razvojni pregled nove verzije svog operativnog sistema. Ovaj korak, koji tradicionalno označava početak testiranja i finog podešavanja pred konačno puštanje, izazvao je znatno interesovanje među korisnicima pametnih telefona i tableta, posebno među onima koji koriste Samsung Galaxy uređaje.

S obzirom na to da Google planira da do jula završi rad na Androidu 15, a Samsung će potom započeti integraciju sa svojom narednom verzijom korisničkog interfejsa, One UI 7, vlasnici Galaxy uređaja sa iščekuju informacije o tome koje će uređaje obuhvatiti ova nadogradnja.

U ovom kontekstu, postoje opravdana pitanja i očekivanja korisnika vezana za podršku Androida 15 na njihovim uređajima. Iako zvanična lista podržanih uređaja još nije objavljena, na osnovu prethodnih iskustava i politike ažuriranja kompanije Samsung, možemo da napravimo preliminarnu procenu uređaja koji bi mogli da dobiju Android 15.

Galaxy S serija

  • Uređaji od Galaxy S21 do najnovijih modela Galaxy S24, uključujući sve varijante poput Ultra, Plus i FE modela, najverovatnije će dobiti Android 15.

Galaxy Z serija

  • Najnovije generacije sklopivih telefona, uključujući Galaxy Z Fold 6 i Galaxy Z Flip 6, kao i njihovi prethodnici sve do Galaxy Z Fold 3 i Galaxy Z Flip 3, takođe se očekuju na listi podržanih uređaja.

Galaxy A serija

  • Srednji segment tržišta, predstavljen modelima poput Galaxy A73, A72, A54, sve do Galaxy A15, biće obuhvaćen, uzimajući u obzir Samsungovu politiku pružanja ažuriranja za uređaje lansirane sa Androidom 13 i novijim verzijama.

Galaxy Tab serija

  • Tableti, uključujući Galaxy Tab S9 i S8 serije, kako u standardnim tako i u FE i Ultra varijantama, očekuju se da budu kompatibilni sa Androidom 15.

Galaxy F i M serije

  • Odabrani modeli iz ovih serija, kao što su Galaxy F54, M54, i niže, koji su lansirani sa odgovarajućim verzijama Androida, takođe će biti uzeti u obzir za nadogradnju.

Samsungova politika ažuriranja, koja obećava najmanje dva glavna ažuriranja operativnog sistema za većinu svojih uređaja, uz produženu podršku za flagship modele do četiri godine, ključna je za razumevanje ovih predikcija. Važno je napomenuti da će definitivna lista podržanih uređaja biti objavljena tek nakon zvaničnog lansiranja Androida 15 i One UI 7, što se očekuje kasnije ove godine.

Očekuje se da će Samsung nastaviti sa svojim tradicionalnim tempom objavljivanja ažuriranja, što znači da bi korisnici mogli da dočekaju Android 15 na svojim uređajima krajem godine ili početkom sledeće. Iako ovo može značiti određeno čekanje, iskustvo najnovije verzije Androida i poboljšanja koja donosi One UI 7 svakako će biti vredno strpljenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA