Vreme čitanja: oko 4 min.

Xiaomi 14: Inovacije i elegancija u novoj dimenziji

Vreme čitanja: oko 4 min.

Xiaomi 14 predstavlja savršen spoj kompaktnosti i sofisticiranosti, dizajniran da zadovolji potrebe modernog korisnika koji traži uređaj koji je lagan za nošenje, a opet moćan u svakodnevnoj upotrebi

  • 0
Xiaomi 14 Foto: Marko Jovanović

Premijerno predstavljena na velikom događaju u Barseloni, Xiaomi 14 serija privukla je pažnju ljubitelja tehnologije širom sveta, a mi smo imali priliku da budemo među prvima koji su ga koristili.

Od trenutka kada sam ga uzeo u ruke, bilo je jasno da Xiaomi 14 nije običan uređaj - dizajn, kvalitet izrade, kamere i izuzetne performanse učinili su ga pravom kompaktnom "zverkom".

Xiaomi 14 predstavlja savršen spoj kompaktnosti i sofisticiranosti, dizajniran da zadovolji potrebe modernog korisnika koji traži uređaj koji je lagan za nošenje, a opet moćan u svakodnevnoj upotrebi.

Xiaomi 14 Foto: Marko Jovanović

Dimenzije od 152,8 mm x 71,5 mm x 8,20 mm čine ga izuzetno prijatnim za držanje, dok nežno zakrivljena zadnja ploča doprinosi sigurnom i udobnom nošenju. Minimalistička estetika uređaja postignuta je inteligentnim premeštanjem zvučnika i infracrvenog porta, čime su gornji i bočni okviri ostavljeni čistim, pružajući telefonu prilično elegantan dizajn.

Beskompromisne kamere

Xiaomi 14 predstavlja vrhunac u oblasti mobilne fotografije, zahvaljujući impresivnoj konfiguraciji sa tri kamere koja korisnicima omogućava da uhvate svaki detalj sa neverovatnom preciznošću. Centralna tačka ove moćne konfiguracije je glavna kamera opremljena Leica Summilux optičkim sočivima, koja dolazi sa nadograđenim ƒ/1,6 otvorom blende, omogućavajući izvanredne performanse čak i u uslovima slabog osvetljenja.

Uz pomoć senzora slike Light Fusion 900, ova kamera pruža izuzetan dinamički opseg do 13,5 EV, čineći svaku fotografiju živopisnom i detaljnom, bez obzira na svetlosne uslove.

Xiaomi 14 Foto: Marko Jovanović

Pored glavne kamere, Xiaomi 14 se ističe i svojom 14mm ultraširokom kamerom sa rezolucijom od 50MP, koja korisnicima nudi široku perspektivu za fotografije pejzaža ili arhitekture. Ono što dodatno razlikuje ovaj telefon je Leica 75mm lebdeći telefoto objektiv, koji omogućava impresivnu oštrinu i detalje na velikim razdaljinama, sa minimalnom razdaljinom fokusa od svega 10cm.

Ova karakteristika omogućava korisnicima da eksperimentišu sa različitim fotografskim stilovima, od makro fotografije do portreta, čineći Xiaomi 14 idealnim izborom za ljubitelje fotografije koji teže ka profesionalnom kvalitetu slika.

Uživanje u gledanju

Sa svojim 6,36-inčnim CristalRes AMOLED 1,5K ekranom, koji nudi rezoluciju od 2670 x 1200 piksela, korisnicima pruža izuzetno detaljan i oštar prikaz slike.

Gustina piksela od 460ppi značajno doprinosi bogatstvu detalja, dok maksimalna osvetljenost od 3000 nita obezbeđuje da boje ostanu živahne i jasne čak i u uslovima direktne sunčeve svetlosti. Dodatno, promenljiva brzina osvežavanja od 1 do 120Hz osigurava fluidnost i besprekornost vizuelnog iskustva, čineći Xiaomi 14 idealnim za različite aktivnosti, od čitanja i pretraživanja interneta do igranja najzahtevnijih video igara.

Xiaomi 14 Foto: Marko Jovanović

Kada su u pitanju performanse, Xiaomi 14 prednjači zahvaljujući Snapdragon 8 Gen 3 mobilnoj platformi. Ovaj čipset pruža značajno poboljšanje u odnosu na svoje prethodnike, sa povećanjem performansi CPU-a za impresivnih 32% i smanjenjem potrošnje energije za 34%.

Istovremeno, performanse GPU-a su povećane za 34%, a potrošnja energije je smanjena za 38%, što Xiaomi 14 čini izuzetno efikasnim i moćnim uređajem. Ove karakteristike garantuju da će korisnici uživati u brzom i glatkom radu uređaja, bez obzira na to da li se radi o svakodnevnim zadacima ili intenzivnom gejmingu.

HyperOS i druge funkcionalnost

Uvođenjem Xiaomi HyperOS operativnog sistema, Xiaomi 14 serija ulazi u novu eru pametnih ekosistema. Ovaj operativni sistem, plod sedmogodišnjeg razvoja kompanije Xiaomi, dizajniran je sa ciljem da poboljša interakciju između čoveka, automobila i doma, nudeći bogatije i intuitivnije korisničko iskustvo.

Xiaomi HyperOS se fokusira na sveobuhvatno refaktorisanje, inteligentno povezivanje uređaja, proaktivnu inteligenciju i bezbednost na svim nivoima, obećavajući korisnicima fluidnije iskustvo sa naprednim mogućnostima upravljanja datotekama i memorijom, obnovljenim korisničkim interfejsom i poboljšanim bezbednosnim i privatnim funkcijama. Sa Xiaomi 14 serijom, korisnici dobijaju ne samo vrhunski pametni telefon, već i ključ za budućnost povezanog ekosistema.

Takođe, jedna od ključnih karakteristika koja ističe ovu seriju jeste integracija Qualcomm FastConnect 7800 sistema. Ovaj sistem omogućava impresivne Wi-Fi 6 i 6E veze sa kapacitetom od 320MHz, obezbeđujući brzinu, stabilnost i efikasnost bežične konekcije koja je potrebna za zahtevne online aktivnosti. Bilo da se radi o prenosu velikih datoteka, striming servisima visoke definicije, ili online gejmingu, Xiaomi 14 serija nudi superiorne performanse koje zadovoljavaju potrebe savremenih korisnika.

Pored toga, Xiaomi 14 serija uključuje i Xiaomi IceLoop sistem za hlađenje, koji je ključan za održavanje optimalne temperature uređaja tokom intenzivnog korišćenja. Ovaj napredni sistem hlađenja omogućava uređaju da zadrži visoke performanse bez rizika od pregrevanja, čak i u najzahtevnijim scenarijima kao što su video snimanje, računarska fotografija, primena veštačke inteligencije u realnom vremenu i igranje igara.

Xiaomi 14 takođe dolazi sa Xiaomi Surge sistemom za upravljanje baterijom koji, u kombinaciji sa baterijom od 4610mAh i podrškom za HyperCharge brzo punjenje od 90W i bežično HyperCharge punjenje od 50W, garantuje izdržljivost tokom celog dana, čak i pod intenzivnim korišćenjem.

Xiaomi 14 serija se izdvaja kao vrhunac inovacije i dizajna, pružajući korisnicima ne samo izuzetne performanse i fotografiju profesionalnog kvaliteta, već i elegantnu kompaktnost koja zadovoljava sve aspekte modernog života. Ovaj pametni telefon je prava definicija tehnološke sofisticiranosti, dizajniran da ispuni očekivanja i najzahtevnijih korisnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA