Vreme čitanja: oko 1 min.

Xiaomi ukida veoma popularnu funkciju koju su mnogi koristili za YouTube

Vreme čitanja: oko 1 min.

Promena dolazi kao rezultat "zahteva za usklađivanjem", što sugeriše da je pritisak od strane Google-a, kao i drugih distributera sadržaja, doveo do odluke o uklanjanju ove funkcije

  • 0
Xiaomi 14 Ultra Foto: Nikola Momčilović

Xiaomi je najavio ukidanje funkcije koja je korisnicima omogućavala reprodukciju zvuka YouTube videa sa isključenim ekranom, bez potrebe za Premium pretplatom. Ova promena će uticati na sve uređaje i verzije softvera, uključujući HyperOS, MIUI 14, MIUI 13 i MIUI 12, kako je navedeno u zvaničnom saopštenju kompanije.

Promena dolazi kao rezultat "zahteva za usklađivanjem", što sugeriše da je pritisak od strane Google-a, kao i drugih distributera sadržaja, doveo do odluke o uklanjanju ove funkcije.

Od kako je YouTube Premium predstavljen, jedna od njegovih glavnih prednosti bila je mogućnost reprodukcije videa sa isključenim ekranom, opcija koja standardno nije dostupna bez pretplate. Xiaomi je, do sada, korisnicima svojih uređaja pružao sličnu funkcionalnost bez dodatnih troškova, kroz opciju "Reprodukcija zvuka videa sa isključenim ekranom" i "Isključivanje ekrana".

Kompanija se oglasila saopštenjem u kojem navodi: "Zbog zahteva za usklađivanjem, sa žaljenjem vas obaveštavamo da smo uklonili funkciju 'Reprodukcija zvuka videa sa isključenim ekranom' i funkciju 'Isključivanje ekrana'".

Ova promena će verovatno razočarati mnoge korisnike Xiaomi uređaja, koji su ovu funkciju smatrali korisnom, posebno u situacijama kada žele da slušaju muziku ili podkaste preko YouTube-a bez potrebe za aktivnim ekranom. Takođe, postavlja se pitanje o uticaju ovakvih pritisaka od strane velikih tehnoloških kompanija na pružanje fleksibilnih i korisnički orijentisanih funkcija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA