Vreme čitanja: oko 1 min.

Koji iPhone 15 model najbrže gubi na vrednosti? Neće vas obradovati rezultati

Vreme čitanja: oko 1 min.

iPhone telefoni generalno imaju reputaciju da bolje zadržavaju vrednost u poređenju sa Android uređajima, ali očigledno postoje izuzeci na koje treba obratiti pažnju

  • 0
iPhone mobilni telefon Apple Foto: Hadrian / Shutterstock.com

Kada je u pitanju tehnologija, posebno mobilni telefoni, vrednost uređaja može biti ključni faktor za mnoge kupce. Nedavno istraživanje koje je sproveo Sellcell, sajt specijalizovan za analizu tržišta polovnih telefona, bacilo je svetlo na to kako se vrednost Apple iPhone 15 serije telefona održava tokom vremena.

Na vrhu liste, kada je u pitanju zadržavanje vrednosti, nalazi se iPhone 15 Pro Max sa 256GB memorije, čija vrednost je opala za samo 18,2% tri meseca nakon izlaska. Sa druge strane, iPhone 15 Pro sa 1TB memorije se pokazao kao model koji najbrže gubi na vrednosti, sa padom od čak 37,3% u istom periodu.

Pored iPhone 15 Pro Maxa, modeli iPhone 15 sa 256GB i iPhone 15 Plus sa 256GB takođe su solidno zadržali vrednost, sa padom od 22% odnosno 24,7%. Međutim, iPhone 15 Pro sa 1TB memorije definitivno se ističe kao model sa najvećim padom vrednosti, što bi potencijalne kupce moglo naterati da dva puta razmisle pre investiranja u ovaj specifični model.

Ovo istraživanje naglašava važnost pažljivog razmatranja svih aspekata pre kupovine novog mobilnog telefona, naročito ako planirate da prodate svoj uređaj nakon određenog vremenskog perioda. iPhone telefoni generalno imaju reputaciju da bolje zadržavaju vrednost u poređenju sa Android uređajima, ali očigledno postoje izuzeci na koje treba obratiti pažnju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA