≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li će Galaxy S22 serija ipak dobiti AI funkcije?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova vest dolazi kao iznenađenje s obzirom na ranije najave kompanije da će se AI funkcije implementirati samo na uređajima iz 2023. godine, kao što su Galaxy S23, Z Fold 5, Z Flip 5 i Tab S9

  • 0
Samsung Galaxy S22 Ultra Foto: Nikola Anđić

U nedavnom intervjuu sa agencijom Newsis, Noh Tae-moon, direktor MX divizije kompanije Samsung, nagovestio je mogućnost da najnovije Galaxy AI funkcije budu dostupne i korisnicima serije Galaxy S22, uključujući modele S22, S22+ i Galaxy S22 Ultra.

MX divizija u okviru kompanije Samsung odnosi se na Mobile eXperience diviziju. Ova divizija je zadužena za razvoj, proizvodnju i marketing Samsungovih mobilnih uređaja, uključujući pametne telefone, tablete i povezane dodatke.

Ova vest dolazi kao iznenađenje s obzirom na ranije najave kompanije da će se AI funkcije implementirati samo na uređajima iz 2023. godine, kao što su Galaxy S23, Z Fold 5, Z Flip 5 i Tab S9.

Iako zvanični vremenski okvir još uvek nije određen, cilj kompanije je razvoj tzv. hibridnog AI-a, koji kombinuje AI zasnovan na oblaku sa AI tehnologijama koje funkcionišu direktno na uređaju, a čija je efikasnost u velikoj meri zavisna od hardverskih performansi.

"Da bismo omogućili AI koji funkcioniše direktno na uređaju, uzimajući u obzir ograničenja hardvera, potrebni su značajni napori. Resursi se ulažu, i postepeno pripremamo planove za podršku potpuno razvijenom iskustvu Galaxy AI", rekao je Tae-moon.

Odluka o potencijalnom uvođenju AI funkcija na starije modele izazvala je znatiželju u tehnološkoj zajednici, posebno s obzirom na to da Galaxy S23 FE koristi isti čipset i osnovne specifikacije kao serija Galaxy S22, što ranije nije objašnjeno kao razlog za isključenje starijih modela iz ovog ažuriranja.

Galaxy AI funkcije, koje su već dostupne na seriji Galaxy S24, trebalo bi da stignu na Galaxy S23 i druge uređaje iz 2023. godine do kraja marta. Ove funkcije obećavaju unapređenje korisničkog iskustva kroz napredne AI mogućnosti, uključujući poboljšano upravljanje aplikacijama, personalizaciju i efikasnije korišćenje baterije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA