Vreme čitanja: oko 1 min.

Radoznalost je ubila telefon: Evo zašto ne bi trebalo da deinstalirate "Android sistem"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Korisnik poznat kao @Eziosystem32 na društvenoj mreži X je na svoje zaprepašćenje ustanovio da opcija za deinstalaciju nije bila onemogućena na njegovom uređaju

  • 0

Zamislite situaciju u kojoj pokušavate da deinstalirate aplikaciju "Android sistem" sa svog telefona. Možda vam se čini kao neobičan potez, ali jedan korisnik na društvenoj mreži X je odlučio da istraži šta će se desiti ako uradi upravo to. Priča koja sledi služi kao jasan primer zašto su određene aplikacije zaštićene od brisanja i kako jednostavna radoznalost može dovesti do ozbiljnih problema.

U podešavanjima svakog Android uređaja nalazi se aplikacija pod nazivom "Android sistem". Uprkos njenoj osnovnoj ulozi, "Android sistem" predstavlja ključni deo operativnog sistema Android. Iako je suštinski deo sistema, otkriveno je da zaštita koja sprečava deinstalaciju ove aplikacije nije prisutna na svim uređajima.

Korisnik poznat kao @Eziosystem32 na društvenoj mreži X je na svoje zaprepašćenje ustanovio da opcija za deinstalaciju nije bila onemogućena na njegovom uređaju.

Nakon neopreznog pritiska na dugme "Deinstaliraj", poruka na ekranu telefona je glasila: "Sistem je uništen. Pritisnite taster za gašenje". Time je uređaj postao neupotrebljiv, čime je korisnik naučio tešku lekciju o važnosti određenih sistemskih komponenti.

Ovaj događaj podseća korisnike da, iako Android nudi veliku fleksibilnost i mogućnost prilagođavanja, postoje određeni elementi sistema koji su ključni za njegovo funkcionisanje. Eksperimentisanje sa vitalnim delovima operativnog sistema može dovesti do ozbiljnih, često nepopravljivih oštećenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA