Vreme čitanja: oko 2 min.

Četiri razloga zbog kojih je Android bolji izbor nego iOS

N. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Android, za razliku od iOS-a, rođen je s vizijom otvorenosti, fleksibilnosti i pristupačnosti - operativni sistem za svakoga

  • 0
IOS Android Foto: Shutterstock

Davne 2007. godine, dok je svet zapanjeno posmatrao predstavljanje iPhone-a od strane Stiva Džobsa, na drugoj strani tehnološkog spektra odvijala se još jedna revolucija.

Google-ova akvizicija malo poznatog startapa Android Inc. postavila je temelje za rivalstvo koje će oblikovati eru pametnih telefona.

Android, za razliku od iOS-a, rođen je s vizijom otvorenosti, fleksibilnosti i pristupačnosti - operativni sistem za svakoga.

Portal GizChina izdvojio je četiri razloga zašto je Android bolji izbor nego iOS.

Ovo su ti razlozi:

1. Sloboda prilagođavanja: Jedan od ključnih faktora koji korisnike privlači ka Android platformi jeste neprevaziđena sloboda prilagođavanja. Od početnih ekrana do ikona aplikacija, Android nudi prostor za personalizaciju koji iOS jednostavno ne može da parira. Čak i sa najavama poboljšanja u iOS-u, Android ostaje korak ispred u omogućavanju korisnicima da svoj uređaj učine zaista svojim.

2. Pristupačnost aplikacija: Googleove aplikacije, poput Gmaila, Google Mapa i Google Fotografija, često su preferirani izbor korisnika zbog njihove brzine, pouzdanosti i univerzalne dostupnosti. Android platforma olakšava pristup ovim aplikacijama, čineći ih intuitivnim izborom za one koji cene sinhronizaciju i efikasnost preko različitih uređaja.

3. Dublja integracija aplikacija: Android dozvoljava aplikacijama da se dublje integrišu sa operativnim sistemom, što otvara mogućnosti za napredne funkcije koje iOS aplikacije ne mogu da pruže. Od automatskih rutina do upravljanja sistemskim resursima, Android daje developerima i korisnicima veću moć nad svojim uređajima.

4. Intuitivnost u korišćenju: Mnogi korisnici nalaze Android intuitivnijim za korišćenje, posebno kada su u pitanju osnovne navigacijske funkcije poput univerzalne geste za povratak. Pored toga, sistem obaveštenja na Androidu smatra se preglednijim i efikasnijim, sa obaveštenjima koja ostaju vidljiva sve dok se aktivno ne odbace.

Android se izdvaja kao platforma koja korisnicima nudi slobodu, prilagodljivost i kontrolu nad njihovim mobilnim iskustvom. Bilo da je u pitanju personalizacija, pristup aplikacijama ili duboka integracija sa operativnim sistemom, Android nudi jedinstveni skup prednosti koje iOS, uprkos svojim kvalitetima, ne može u potpunosti da dostigne. U svetu gde tehnologija postaje sve personalizovanija, Android stoji kao testament otvorenosti i fleksibilnosti, pružajući korisnicima platformu koja raste i prilagođava se njihovim potrebama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA