Vreme čitanja: oko 4 min.

Xiaomi 14 Ultra: Kada inovacije premaše sva očekivanja

Vreme čitanja: oko 4 min.

Sa dizajnom inspirisanim estetikom klasičnih kamera, ovaj model je savršena simbioza tradicije i budućnosti

  • 1
Xiaomi 14 ultra Foto: Nikola Anđić

U svetu pametnih telefona, svaki novi model donosi sa sobom obećanje inovacija, ali retki su oni koji to obećanje ispune u potpunosti. Xiaomi 14 Ultra je upravo takav uređaj - kombinacija vrhunskih specifikacija, impresivnog dizajna i tehnoloških inovacija koje ga izdvajaju iz mase. Ovaj model je vrlo brzo nakon predstavljanja privukao pažnju onih koji traže ne samo telefon, već uređaj koji pomera granice mogućeg.

Sa dizajnom inspirisanim estetikom klasičnih kamera, ovaj model je savršena simbioza tradicije i budućnosti. Njegova konstrukcija nije samo o vizuelnom identitetu; ona predstavlja vrhunac inženjeringa. Aluminijumski ram visoke čvrstoće, veganska koža obrađena najnovijom nanotehnologijom i Xiaomi Shield staklo čine ovaj uređaj ne samo robustnim, već i elegantnim.

Osim estetske privlačnosti, telefon je dizajniran da bude robustan i izdržljiv, što potvrđuje i IP68 sertifikat za otpornost na prašinu i vodu do 1.5 metra dubine i do 30 minuta.

Ekran koji definiše standarde

LTPO AMOLED ekran od 6.73 inča sa 68 milijardi boja, promenljivom stopom osvežavanja od 1 do 120Hz, Dolby Vision i HDR10+ podrškom, te maksimalnom osvetljenošću od 3000 nita, postavlja Xiaomi 14 Ultra na vrh liste kada je u pitanju kvalitet prikaza.

Xiaomi 14 ultra Foto: Nikola Anđić

Rezolucija od 1440 x 3200 piksela i gustina piksela od 522 ppi donose kristalno čist i detaljan prikaz, dok odnos ekrana prema telu od oko 89.6% obezbeđuje izuzetno iskustvo gledanja.

Revolucionarna kamera u partnerstvu sa Leicom

Xiaomi 14 Ultra opremljen je sofisticiranim sistemom kamera, u čijem je središtu glavni senzor od 50 megapiksela. Ovaj senzor, zahvaljujući svojoj veličini od jednog inča, pruža izuzetne detalje, a istovremeno omogućava korisniku da prilagodi otvor blende između f/1.6 i f/4.0. Ova mogućnost prilagođavanja blende ključna je za postizanje optimalnih fotografija u različitim uslovima osvetljenja, doprinoseći tako vrhunskom kvalitetu slike koji Xiaomi 14 Ultra nudi.

Pored glavnog senzora, sistem kamera obuhvata još tri senzora od 50 megapiksela: telefoto, periskopski telefoto i ultraširoki ugao. Ove dodatne kamere proširuju mogućnosti snimanja, omogućavajući korisnicima da eksperimentišu sa različitim stilovima i tehnikama fotografisanja.

Partnerstvo sa Leicom posebno dolazi do izražaja u optimizaciji senzora za široki ugao, telefoto, periskopski telefoto i ultraširoki ugao, svaki sa 50 MP, nudeći korisnicima mogućnost da snime sve, od impresivnih pejzaža do detaljnih portreta, sa jednako visokom rezolucijom i preciznošću. Telefoto i periskopski telefoto senzori pružaju optički zum od 3.2x, odnosno 5x, omogućavajući približavanje objektima bez gubitka na kvalitetu slike, dok ultraširoki ugao omogućava zapanjujuće široke kadrove.

Xiaomi 14 ultra Foto: Nikola Anđić

Leica objektivi unapređuju kvalitet svake fotografije, pružajući oštrinu, jasnoću i boje, dok napredne funkcije poput multi-direkcionalnog PDAF-a, Laser AF-a, OIS-a i dvostrukog LED blica osiguravaju da svaka fotografija izgleda profesionalno, bez obzira na uslove. Video mogućnosti Xiaomi 14 Ultra, koje uključuju snimanje u 8K rezoluciji i 4K snimke, omogućavaju korisnicima da zabeleže svaki trenutak u impresivnom kvalitetu, sa podrškom za Dolby Vision HDR za dodatnu dubinu i dinamiku boja.

Selfi kamera od 32 MP s otvorom blende f/2.0 osigurava visokokvalitetne selfije i kristalno čiste video pozive, dok podrška za HDR i panorama režime garantuje izuzetan kvalitet slika u svim uslovima. Xiaomi 14 Ultra, sa svojim impreivnim sistemom kamera i partnerstvom sa Leicom, ne samo da postavlja nove standarde u mobilnoj fotografiji već korisnicima pruža alat koji inspiriše kreativnost i eksperimentisanje.

Vrhunske performanse

Xiaomi 14 Ultra ne samo da postavlja nove standarde u segmentu fotografije, već se ističe i izuzetnim performansama i dugotrajnošću baterije, što ga čini idealnim izborom za korisnike koji traže pouzdanost i snagu. Opremljen najnovijim Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom, Xiaomi 14 Ultra pruža vrhunske performanse koje zadovoljavaju čak i najzahtevnije korisnike. Ova platforma omogućava brzo i efikasno korišćenje aplikacija, besprekoran multitasking i izvanredno iskustvo igranja najnovijih igara na visokim podešavanjima. Sa osmojezgarnim procesorom koji uključuje 1x3.3 GHz Cortex-X4 za maksimalne performanse, kao i kombinaciju jezgara Cortex-A720 i Cortex-A520 za optimalnu efikasnost, Xiaomi 14 Ultra nudi savršen balans između snage i energetske efikasnosti.

U pogledu memorije, uređaj dolazi u konfiguracijama sa 256GB/12GB RAM, 512GB/16GB RAM i impresivnih 1TB/16GB RAM, koristeći UFS 4.0 tehnologiju za ultra-brzi pristup podacima i aplikacijama. Ova kombinacija hardvera osigurava da Xiaomi 14 Ultra bez problema upravlja najzahtevnijim zadacima, pružajući korisnicima glatko i brzo korisničko iskustvo.

Kada je reč o bateriji, Xiaomi 14 Ultra ne zaostaje. Sa baterijom kapaciteta 5000 mAh ovaj telefon garantuje dugotrajnu upotrebu bez potrebe za čestim punjenjem. Podrška za brzo punjenje od 90W omogućava punjenje baterije do 100% za samo 33 minuta, dok bežično punjenje snage 80W napuni bateriju za manje od 46 minuta. Ova funkcija je posebno korisna za korisnike koji su stalno u pokretu i zahtevaju brzo i efikasno punjenje. Takođe, opcija obrnutog bežičnog punjenja snage 10W omogućava korisnicima da napajaju druge uređaje, čineći Xiaomi 14 Ultra pravim energetskim centrom u džepu.

Kombinujući najnovije inovacije u dizajnu i tehnologiji, ovaj model transcendirao je očekivanja, postavivši nove standarde u industriji. Od impozantnog LTPO AMOLED ekrana sa nezamislivih 68 milijardi boja i revolucionarnog sistema kamera razvijenog u partnerstvu sa Leicom, do neuporedivih performansi zahvaljujući Snapdragon 8 Gen 3 čipsetu i dugotrajne baterije koja podržava brzo i obrnuto bežično punjenje, Xiaomi 14 Ultra je simbol tehnološkog majstorstva i inženjerskog umeća.

Xiaomi 14 Ultra će koštati 179.999 dinara u verziji sa 16+512 GB. U periodu od 8. do 28. aprila biće promotivna akcija gde će svako ko kupi Xiaomi 14 Ultra dobiti električni trotinet 4 Lite druge generacije, čija je vrednost 45.990 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    4. april 2024 | 17:42

    Moj muz kupio u Nemackoj i telefon je bas dobar.Svaka preporuka za njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA