Vreme čitanja: oko 1 min.

Google uvodi "Lookup" dugme za prepoznavanje nepoznatih poziva na Androidu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova funkcija, koja se naziva "Lookup" (Pretraga), omogućava direktno pretraživanje telefonskog broja koji vam je upravo pozvao, direktno sa ekrana nedavnih poziva

  • 0
Android, propušten poziv Foto: Tada Images / Shutterstock.com

Google radi na novoj funkciji za Android uređaje koja će da omogući korisnicima da lakše prepoznaju nepoznate brojeve koji ih zovu. Ova funkcija, koja se naziva "Lookup" (Pretraga), omogućava direktno pretraživanje telefonskog broja koji vam je upravo pozvao, direktno sa ekrana nedavnih poziva.

Korisnici Android uređaja, uključujući vlasnike Pixel telefona za koje je Google Phone aplikacija podrazumevana, moći će da pristupe ovoj opciji koja se pridružuje postojećim opcijama kao što su "Block" i "History".

Novina dolazi kao odgovor na sve veći broj spam poziva, koji često koriste lažirane brojeve kako bi izgledali kao lokalni pozivi, što ovu funkcionalnost čini veoma korisnom.

Pored "Lookup" funkcije, Google radi i na integraciji Gemini email sažetaka u Android verziji Gmail aplikacije, kako je otkrio AssembleDebug. Ova funkcija bi trebalo da korisnicima omogući da dobiju sažetak emaila direktno unutar aplikacije, dodatno olakšavajući upravljanje elektronskom poštom.

Iako "Lookup" funkcija predstavlja znatno poboljšanje u borbi protiv neželjenih poziva, mnogi smatraju da je ova funkcija trebalo da bude dostupna ranije, s obzirom na sveprisutnost spam poziva. Međutim, mogućnost direktnog pretraživanja nepoznatih brojeva direktno iz aplikacije za pozive, bez potrebe za kopiranjem i lepljenjem brojeva, svakako će doprineti boljem korisničkom iskustvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA