Vreme čitanja: oko 1 min.

Izašla je prva beta verzija Android 15 operativnog sistema: Šta možemo da očekujemo?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuje se da će detaljniji uvid u sve novitete biti predstavljen na godišnjoj konferenciji Google I/O, koja će se održati za nešto više od mesec dana

  • 0
Android 15 Foto: Mojahid Mottakin / Shutterstock.com

Google je nedavno objavio prvu javnu beta verziju Androida 15, namenjenu korisnicima Pixel telefona koji su spremni za istraživanje novih mogućnosti. Ova verzija predstavlja prvi korak ka komercijalnom lansiranju nakon dve prethodne verzije namenjene developerima.

Očekuje se da će detaljniji uvid u sve novitete biti predstavljen na godišnjoj konferenciji Google I/O, koja će se održati za nešto više od mesec dana.

U najnovijem izdanju naglašene su brojne unapređene funkcije. Aplikacije će po podrazumevanim podešavanjima biti prikazane od ivice do ivice ekrana. Osim toga, uvedena je podrška na nivou operativnog sistema za arhiviranje i de-arhiviranje aplikacija, što će omogućiti korišćenje ove funkcije i u alternativnim prodavnicama aplikacija. Poboljšana je i podrška za Braille displeje, što je značajan korak ka većoj pristupačnosti.

Ispod površine se dešava mnogo više. Poboljšanja su usmerena na bolju integraciju hardvera i softvera, što bi trebalo da rezultira fluidnijim korisničkim iskustvom. Takođe, postoje naznake značajnijih promena koje će verovatno biti istaknute na Google I/O. Među njima je i mogućnost slanja poruka putem satelita, kao i unapređenja u desktop modu koji bi mogao da postane sličniji Samsungovom DeX-u.

Detalji – veliki i mali – biće uskoro obelodanjeni na Google I/O, ali već sada je jasno da Android 15 donosi niz inovacija koje će korisnicima omogućiti bogatije i dinamičnije iskustvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA