Vreme čitanja: oko 5 min.

Huawei Pura 70 Ultra: Evolucija P serije koja postavlja novi standard kvaliteta i inovacija

N. M.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Huawei Pura 70 Ultra je ponosan naslednik P serije, a jedna od njegovih najsvetlijih tačaka su svakako kamere

  • 0
Huawei Pura 70 Ultra Foto: Nikola Anđić

Huawei P serija dugo je nosila titulu tehnološkog giganta u svetu Android telefona, postavljajući visoke standarde u industriji. Od svojih prvih modela pa do danas, ova serija je neprekidno evoluirala, dovodeći nas do najnovijeg člana familije — Huawei Pura 70 Ultra. Ovaj model predstavlja apsolutni vrhunac te evolucije, pružajući izuzetno inovativne funkcije u elegantnom pakovanju.

Imao sam priliku da testiram Huawei Pura 70 Ultra i već nakon nekoliko dana korišćenja, postalo je kristalno jasno koliko je ovaj telefon napredan. Njegove performanse i funkcionalnosti su impresivne, čineći svaki trenutak korišćenja užitkom. Ovo iskustvo me je podsetilo zašto Huawei ostaje jedan od lidera na tržištu pametnih telefona.

Dizajn i ekran

Kućište je izrađeno od poliranog aluminijuma sa blago zaobljenim ivicama, čineći ovaj telefon izuzetno udobnim za držanje i korišćenje. Dodatni osećaj luksuza pruža pozadina obložena eko-kožom, koja ne samo da izgleda elegantno, već povećava i ergonomiju, što je meni posebno važno jer volim da koristim telefon jednom rukom. Od svih dostupnih boja, meni se najviše dopala zelena, koja daje poseban pečat ovom modelu.

Huawei Pura 70 Ultra Foto: Nikola Anđić

Huawei Pura 70 Ultra je opremljen LTPO OLED ekranom od 6,8 inča, sa rezolucijom od 1260 x 2844 piksela i adaptivnom brzinom osvežavanja do 120 Hz. Zahvaljujući Kristal Armor Kunlun staklu, koje je značajno otpornije na ogrebotine i udarce, ovaj telefon ne samo da pruža izdržljivost, već i vrhunski vizuelni doživljaj.

Slike i video sadržaji su mi na ovom ekranu izgledali neverovatno živo i detaljno, a sa adaptivnom brzinom osvežavanja sam dobio veoma fluidno iskustvo korišćenja. Mogu reći da sam izuzetno uživao u gledanju serija ili igranju igara na ovom displeju.

Kamere

Huawei je uložio značajne resurse u razvoj kamera na ovom modelu, što posle i nekoliko sati korišćenja postaje veoma jasno.

Glavna kamera na Huawei Pura 70 Ultra ima rezoluciju od 50 MP i koristi inovativni mehanizam izvlačenja. Uz veličinu senzora od jednog inča i najveći fizički otvor blende (F1.6) među senzorima ove veličine, dolazi kamera sa najvećim unosom svetlosti u industriji. Upravo zbog toga mi je ova moćna kamera omogućila da snimim oštre, jasne fotografije sa većom stabilnošću i najpreciznijim fokusom do sada.

Huawei Pura 70 Ultra Foto: Nikola Anđić

Po sunčanom danu, fotografije su impresivno detaljne i živopisne, a u slabijim svetlosnim uslovima, pošto ovaj veliki senzor hvata više svetlosti, nije bilo značajnog gubitka kvaliteta.

Pored glavne kamere, tu je i ultraširoka kamera od 40 MP koja omogućava snimanje širokougaonih fotografija. Ova kamera je idealna za pejzaže, grupne fotografije i arhitekturu. Treća kamera je telefoto sočivo od 50 MP sa 3,5x optičkim zumom, koji može da se proširi digitalno do 100x.

Ja lično najviše volim da koristim 10x zum, jer uživam u fotografisanju objekata koji su daleko, ili kada želim da istaknem nešto. Mogu reći da nisam bio iznenađen rezultatima, jer sam očekivao da fotografije budu odlične - što su i bile.

Huawei Pura 70 Ultra fotografije Foto: Nikola Momčilović

Jedan od aspekata koji me posebno impresionirao jeste Snapshot funkcija. Ova funkcija omogućava hvatanje trenutaka u pokretu sa minimalnim kašnjenjem, što je idealno za sportske događaje ili snimanje dece i kućnih ljubimaca u akciji. Rezultati su konzistentno oštri i jasni, što je obično izazov kod mobilne fotografije. Portrait mode je takođe fenomenalan.

Huawei Pura 70 Ultra Foto: Nikola Anđić

Night mode na Huawei Pura 70 Ultra je još jedna funkcija koja zaslužuje posebne pohvale. Fotografije snimljene noću ili u uslovima slabog osvetljenja su izuzetno jasne, sa izvanredno uravnoteženim osvetljenjem i bojama koje ostaju verne stvarnosti. Ova tehnologija omogućava da noćne scene izgledaju gotovo kao da su snimljene u idealnim dnevnim uslovima.

Za entuzijaste detalja koji žude za istraživanjem minijaturnog sveta oko sebe, supermacro režim na Huawei Pura 70 Ultra otkriva impresivne mogućnosti. Ova funkcija mi je pružila priliku da uhvatim sitne teksture i oblike koji su inače teško vidljivi, poput detalja na insektima, delikatnim kapljicama rose na biljkama, ili složenim teksturama materijala.

Huawei Pura 70 Ultra fotografije Foto: Nikola Momčilović

Fotografije koje sam uspeo da napravim ovim režimom bile su veoma detaljne, dajući mi slične rezultate onima koje bih očekivao od specijalizovanih makro objektiva na profesionalnim fotoaparatima.

Huawei Pura 70 Ultra fotografije Foto: Nikola Momčilović

Huawei Pura 70 Ultra podržava snimanje video zapisa u 4K rezoluciji pri 60 fps, što omogućava snimanje glatkih i detaljnih video zapisa. Prednja kamera od 13 MP takođe podržava 4K video snimanje, pružajući odličan kvalitet za vlogove i video pozive.

Sveukupno, moje iskustvo sa kamerama Huawei Pura 70 Ultra je bilo ništa manje od oduševljavajućeg. Svaki aspekt ovog sistema je pažljivo osmišljen kako bi se pružili najbolji mogući rezultati, čineći svaku fotografiju vrednom divljenja. Huawei je definitivno podigao lestvicu još više kada je reč o mobilnoj fotografiji.

Performanse i baterija

Huawei Pura 70 Ultra pokreće Kirin 9010 procesor sa 16 GB RAM-a i 512 GB interne memorije.

Nakon testiranja performansi Huawei Pura 70 Ultra, mogu s punim poverenjem reći da sam ostao duboko impresioniran. Telefon je demonstrirao izuzetnu brzinu i fluidnost, bez obzira na to koliko zahtevnih aplikacija sam istovremeno koristio. Multitasking je bio besprekoran, sa trenutnim prebacivanjem između aplikacija, što mi je omogućilo da ostanem produktivan bez ikakvih prekida.

Što se tiče igara, iskustvo je bilo jednako impresivno. Zahtevne igre su radile glatko, sa visokim frejmrejtima i bez zastoja, čime je Pura 70 Ultra dokazao da može da stane rame uz rame sa specijalizovanim gejming uređajima. Bilo da je u pitanju brza akcija ili kompleksne scene, grafika je bila oštra i detaljna, a odziv na komande trenutan.

Baterija od 5200 mAh pružila mi je više nego dovoljno energije za celodnevnu upotrebu, čak i kada sam koristio telefon do maksimuma. Zahvaljujući podršci za brzo punjenje od 100W, baterija se napunila neverovatno brzo, što mi je omogućilo da ne gubim vreme čekajući pored utičnice.

Pored toga, Huawei AppGallery je značajno unapređen, omogućavajući preuzimanje većine popularnih aplikacija, uključujući Facebook, Instagram, TikTok, pa i Google aplikacije kao što su Gmail, Maps i Drive.

Huawei Pura 70 Ultra je vrhunski pametni telefon koji kombinuje elegantan dizajn, napredne kamere i snažne performanse. Za ljubitelje mobilne fotografije i one koji traže uređaj sa izuzetnom izdržljivošću i dugotrajnom baterijom, ovaj model je odličan izbor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA