≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Huawei Pura 70 Ultra: Telefon koji vas inspiriše svakog dana

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Pošalji mi one fotke, brate" je bila prva poruka koju sam pročitao kada sam se probudio ujutru

  • 0
Rammstein Beograd Foto: Nikola Momčilović

Retki su trenuci kada me komad tehnologije inspiriše na način na koji je to učinio Huawei Pura 70 Ultra. Koristim ovaj telefon već nekoliko nedelja i, iskreno, svaka nova funkcija koju otkrijem me ostavi bez daha i da mi novu ideju za neki kreativni poduhvat.

Ovaj vikend je bio prilično uzbudljiv. Legendarni nemački bend Rammstein imao je eksplozivni nastup u Beogradu. Prijatelj i ja smo odlučili da odemo i mislio sam da će to biti savršena prilika da isprobam Snapshot funkciju. Ova funkcija omogućava hvatanje trenutaka u pokretu sa minimalnim kašnjenjem i uspeo sam da uhvatim neke zaista neverovatne momente.

Dok je scena bila obasjana vatrom, objektiv je beležio sve – od eksplozija do zapanjenih lica u publici. Telefoto kamera sa periskopskim otvorom blende od F2.1 omogućila mi je da zumiram, a slike su bile oštre i bogate bojama. Bilo je kao da gledam sve kroz najfiniji objektiv.

Rammstein Beograd Foto: Nikola Momčilović

Nastup je bio fantastičan, a sa Pura 70 Ultra sam zabeležio neke momente koje ću pamtiti celog života. "Pošalji mi one fotke, brate" je bila prva poruka koju sam pročitao kada sam se probudio ujutru.

Rammstein Beograd Foto: Nikola Momčilović

Nakon uzbudljivog vikenda, nedelju sam rezervisao za izležavanje. Proveo sam praktično ceo dan u krevetu gledajući serije i YouTube klipove na neverovatnom displeju Huawei Pura 70 Ultra. Ekran je prava poslastica za oči – sa gustinom piksela od 460 PPI i podrškom za ultra-visoku rezoluciju, sve je bilo kristalno jasno. Adaptivna stopa osvežavanja od 1-120Hz omogućava glatko i prijatno iskustvo gledanja, bez obzira na sadržaj. Uz maksimalnu svetlost od 2500 nita, čak i pri jakom dnevnom svetlu, sve je savršeno vidljivo.

Huawei Pura 70 Ultra Foto: Nikola Anđić

To veče, naravno, nisam mogao da zaspim. Što zbog uzbuđenja jer je dan pre toga bio Rammstein, što zbog činjenice da sam preležao čitav dan i odjednom mi se više nije ležalo. Izašao sam na terasu i posmatrao veličanstveni, ali pomalo udaljeni Hram Svetog Save. Posmatram ga svaki dan, ali mi se ovog puta javila želja da ga fotografišem. Noć je već pala, a Hram mi baš i nije blizu. Pomislio sam da fotke verovatno neće biti ništa posebno. Pomislio sam loše.

Noćna fotografija na Huawei Pura 70 Ultra je prava čarolija. Pop-out ultraosvetljena kamera se automatski izvukla, omogućavajući mi da uhvatim i najsuptilnije nijanse. Senzor veličine jednog inča i veliki otvor blende od F1.6~F4.0 omogućili su mi da zabeležim svetla grada kao nikada pre. Svaka slika je bila bogata detaljima, svetlosni efekti su bili savršeno balansirani, a AI HDR visoko dinamični prikaz učinio je da sve izgleda kao scena iz filma.

Posebno me je oduševila mogućnost 10x zumiranja u sred noći – rezultati su bili izvanredni, sa minimalnim šumom i odličnom jasnoćom.

Huawei Pura 70 Ultra fotografije Foto: Nikola Momčilović

Sledeće jutro, dok sam sedeo na terasi sa šoljom kafe, pogled mi je pao na trsku kojom je ograđena terasa kako radoznale komšije ne bi mogle pomno da prate svaki moj potez. Odlučio sam da isprobam Super Macro funkciju. Prišao sam bliže i pokušao da fotografišem – tekstura trske je izgledala kao umetničko delo. Svaki sitan detalj, svaka nijansa boje, sve je bilo tu, jasno i oštro.

Ovaj telefon me je naučio da cenim male stvari, da obratim pažnju na detalje koji su mi ranije promicali.

Huawei Pura 70 Ultra fotografije Foto: Nikola Momčilović

Dizajn Huawei Pura 70 Ultra je nešto posebno. Od trenutka kada sam prvi put pokazao telefon prijateljima, svi su bili oduševljeni. "Šta je to?!" – pitali bi me znatiželjno. Elegantne linije, minimalistički zadnji panel sa presvlakom od veganske kože u jedinstvenoj zelenoj boji, i izuzetno tanak profil – sve to čini ovaj telefon pravim umetničkim delom.

Huawei Pura 70 Ultra Foto: Nikola Anđić

Naravno, kamera nije jedina stvar koja me je impresionirala. Huawei Pura 70 Ultra je izuzetno lak za korišćenje. Sistem je fluidan, sve funkcioniše glatko i bez zastoja. A baterija? Jednom rečju - izvanredna. Sa kapacitetom od 5200mAh, mogu da koristim telefon ceo dan bez brige. Bilo da snimam, pregledam fotografije ili jednostavno koristim aplikacije, baterija traje i traje. Uz podršku za 100W SuperCharge punjenje, nikada ne moram da brinem da ću ostati sa praznim telefonom.

Pored toga, Huawei AppGallery je značajno unapređen, omogućavajući preuzimanje većine popularnih aplikacija, uključujući Facebook, Instagram, TikTok, pa i Google aplikacije kao što su Gmail, Maps i Drive.

Huawei Pura 70 Ultra nije samo još jedan pametni telefon – to je alat koji me inspiriše svakog dana. Kamera koja hvata magiju noći, Super Macro funkcija koja otkriva lepotu sitnih detalja, Snapshot funkcija koja beleži dinamiku života, sve to u jednom uređaju. Sistem koji je lak za korišćenje, baterija koja traje – sve ove funkcije čine Huawei Pura 70 Ultra pravim izborom za sve koji žele da tehnologija postane deo njihovog kreativnog izraza. Ako tražite telefon koji inspiriše i podstiče na kreativnost, Huawei Pura 70 Ultra je pravi izbor za vas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA