• 0

Softver za rad na daljinu nikada do sada nije bio toliko korišćen

Karantini, veliki broj otkazanih događaja i rad od kuće učinili su da potražnja za softverima koji omogućavaju video pozive i ćaskanje bude sve veća

  • 0

Kompanije Google, Microsoft i Zoom stavljene su na test, zbog svojih programa koji su u poslednjih nekoliko dana postali preopterećeni, od kako su kompanije i škole počele da rade od kuće zbog korona virusa, piše portal Startit.

Karantini, veliki broj otkazanih događaja i rad od kuće učinili su da potražnja za softverima koji omogućavaju video pozive i ćaskanje bude sve veća.

Microsoftov tim je izjavio da je od kraja januara korišćenje opcije video poziva, online sastanaka i poziva u Kini poraslo za 500 puta, dok je u Americi zabeležen porast od 50 puta.

Upotreba aplikacije Zoom je povećana za više od 30 procenata, prema podacima kompanije Productiv, koja pomaže ostalim firmama da prate kako zaposleni koriste softver.

U Italiji su aplikacije kao što su Hangouts i Classroom bile najčešće preuzimane aplikacije u poslednjih nekoliko nedelja.

Jedna nedelja u februaru je u Italiji zabeležena kao nedelja u kojoj je skinut najveći broj poslovnih aplikacija ikada. Slično je bilo i u Kini gde je broj skidanja aplikacija za sastanke i obrazovanje značajno porastao.

Iako je potražnja porasla, većina softvera je i dalje besplatna za upotrebu, štaviše Zoom je ukinuo vremensko ograničenje za video pozive u Kini, kao i za škole u Japanu, Italiji i Americi.

Jedan od čelnika Zoom-a navodi da su se postepeno pripremali za porast korisnika i da rade sve što je moguće da obezbede njihove data centre i potpunu podršku korisnicima.

Zbog epidemije, od 12. marta u grupnim razgovorima na Viber-u može da učestvuje 10 korisnika, dok je do sada moglo da ih bude pet. Čelnici te kompanije su time želeli da pomognu velikim porodicama i kompanijama da lakše održavaju kontakt na daljinu.

Kompanije kao što su Facebook i Twitter su već poslale svoje zaposlene da rade od kuće, a Hardvard je prvi put u istoriji izdao molbu studentima da napuste kampus u roku od pet dana i upute se svojim kućama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima