Ako vam je poslednji Windows 10 apdejt obrisao fajlove sa kompjutera, ovo je način da ga se rešite

Ispostavilo se da su neki od problema mnogo gori od povremena pojave "plavog ekrana smrti", budući da sve veći broj korisnika prijavljuje nestanak fajlova sa računara

  • 3
Microsoft Windows 10 Foto: Shutterstock

Poslednjih nekoliko ažuriranja za Windows 10 zadali su korisnicima tog operativnog sistema, koji su, mnogo prijavljivali brojne porbleme muka.

Ažuriranje pod oznakom KB4549951, koje je trebalo da ispravi brojne popuste, Microsoft je objavio 14. aprila, međutim i ono je izazivalo brojne probleme korisnicima.

Sada se, međutim, ispostavilo da su neki od problema mnogo gori od povremena pojave "plavog ekrana smrti", budući da sve veći broj ljudi prijavljuje da su njihovi fajlovi pomereni na druge lokacije ili potpuno izbrisani, piše TechRadar.

Jedan korisnik se javio redakciji tog sajta sa tvrdnjama da mu je pomenuti apdejt "obrisao fajlove, fotografije i dokumenta sa sistemskog diska, kao i sve aplikacije koje je instalirao iz Windows Store prodavnice".

Probleme sa nestajanjem, odnosno brisanjem, fajlova prijavljuje sve veći broj korisnika, pa je on očigledno mnogo ozbiljniji nego što se mislilo, pogotovo kada su oni smešteni u Pictures i Documents foldere u pitanju.

I kao da to nije dovoljno, Windows 10 KB4549951 nekim korisnicima se previše često javlja "plavi ekran smrti". Međutim, kada računar zatraži restart - on ne može da se izvede a da pritom ne dođe od pada sistema, posle čega kompjuter postane neupotrebljiv.

Nekima se, takođe, dešavalo da računar značajno uspori, pa rad na njemu takođe postane nemoguć. Tako je poslednje Windows 10 ažuriranje postalo prava noćna mora za korisnike, za koju, međutim, postoji rešenje.

Microsoft Windows 10 Foto: Shutterstock

Najpouzdaniji način da se rešite KB4549951 apdejta je da ga deinstalirate sa računara. Važno je naglasiti, pošto je to ažuriranje donelo i važne bezbednosne ispravke, da ga treba brisati samo ukoliko su se pomenuti problemi javili, ističe TechRadar.

Ukoliko imate pomenute probleme i želite da deinstalirate KB4549951 potrebno je da pratite sledeće korake:

  • Otvorite Settings iz Start menija > kliknite na Update & security > kliknite na Windows Update u meniju sa leve strane,
  • Zatim klikinte na View update history > potom na Uninstall updates,
  • U listi ažuriranja vašeg Windowsa 10 pronađite KB4549951 > označite ga i kliknite Uninstall.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Desha

    24. april 2020 | 17:38

    Bolje Vi nama lepo objasnite kako da ugasimo trajno update na win10,da se ne bi više zezali sa tim. Očigledno je da se to stalno ponavlja,a kako stoje stvari i nastaviće tako....

  • kompjuterski ne strucnjak

    24. april 2020 | 21:53

    pa kad odes na azuriranje ili seting to se tamo radi

  • Мунгос

    26. april 2020 | 10:48

    Када код Била раде најобичнији пацери који једва да знају и игрицу да инсталирају.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA