• 1

Buduće verzije Google Chrome-a trošiće dosta manje memorije nego dosadašnje

Poboljšanja Chrome-a bi mogla da variraju u zavisnosti od sistema, ali testovi ukazuju da u nekim situacijama mogu da uštede "stotine megabajta" u brauzeru i sistemskim procesima

  • 1

Google je proveo godine u pokušajima da umanji problem koji Chrome ima sa potrošnjom memorije, a kompanija će uskoro ponuditi značajna poboljšanja na ovom polju za Windows 10 korisnike.

Inženjer kompanije Google nedavno je otkrio da će buduća verzija Chrome-a koristiti tehniku preuzetu iz Microsoft Edge-a, kako bi se smanjila upotreba RAM-a i teoretski poboljšale performanse. Chrome će se prebaciti na "Segment Heap" upravljanje memorijom, koje prema Microsoftovim saznanjima smanjuje potrošnju memorije za 27 procenata, piše Engadget.

Poboljšanja Chrome-a bi mogla da variraju u zavisnosti od sistema, ali testovi ukazuju da u nekim situacijama mogu da uštede "stotine megabajta" u brauzeru i sistemskim procesima. Sistemi sa više jezgara će najverovatnije moći da najviše profitiraju od ovoga, prema navodima inženjera.

Nova funkcija bi trebalo da zaživi nedugo nakon što Google kreira Chrome uz pomoć odgovarajućeg Windows 10 developer paketa. Očekuje se da ovo neće dovesti da ogromnog poboljšanja performansi, ali bi moglo pomoći u situacijama kada sistem radi sa limitiranom memorijom ili kada korisnik ima veliki broj otvorenih tabova, prenosi Benchmark.

Video: Naručio majicu, dobio haljinu: Ovo su najveći horori onlajn kupovine

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    Dobro su se setili. Chrome posrce toliko rama i sa samo nekoliko otvorenih tabova.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima