Appleov sledeći korak: Sve bolja saradanja računara sa iPhoneom

Bolju integraciju Apple uređaja omogućiće novi M1 procesor

  • 0
Apple MacBook Air Foto: Apple

Američka kompanija Apple predstavila je svoj novi MacBookAir laptop i još nekoliko modela računara sa novim M1 Apple procesorima.

Taj potez će dodatno povezati Apple-ove kompjutere i iPhone pametne telefone, što bi trebalo da doprinese boljim ukupnim prodajnim rezultatima, ocenjuje Rojters.

Prodaja računara Apple-u donosi desetine milijardi dolara godišnje, ali je ipak u senci rezultata koje američka kompanija ostvaruje prodajom popularnih iPhone-a.

Apple M1 čip Foto: Apple

Očekuje se da će Appl-ovi stručnjaci sada razviti čitav niz aplikacija koje će moći da rade i na računarima i na telefonima.

Apple je, zahvaljujući pandemiji korona virusa, imao veliki skok u prodaji računara, zabeleživši rekordnih devet milijardi dolara dobiti od prodaje tih uređaja u poslednjem kvartalu.

Svi dosadašnji Appleovi računari oslanjali su se na Intelove platforme, pa će ta kompanija i dalje nastaviti da pruža podšku za te uređaje, s tim što nije tačno precizirano još koliko dugo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA