≫ 

Novo Windows 10 ažuriranje donosi nove probleme: Da li su već počele da vam nestaju ikonice?

Ubrzo po preuzimanju novog apdejta, mnogi korisnici su počeli da prijavljuju probleme sa taskbarom...

  • 2
Microsoft Windows 10 Foto: Shutterstock

Poslednje Windows 10 2004, 20H2 i 21H1 ažuriranje izaziva određene probleme, od kojih je najveći onaj koji utiče na rad taskbara.

Microsoft je pre nekoliko dana objavio opcioni "Windows 10 KB5003214 preview update", kako bi korisnici mogli da testiraju popravke koje stižu sa obaveznim "June 2021 Patch Tuesday" ažuriranjima, piše Bleeping Computer.

Sa ispravkama je stigla i nova funkcija - "News and Interests taskbar news feed", koju su dobili svi korisnici Windows 10 2004, i novijih verzija. Ubrzo po preuzimanju, mnogi korisnici su počeli da prijavljuju probleme sa taskbarom, sa koga se gube ikonice.

Nakon nekog vremena je utvrđeno da taskbar probleme izaziva isključivanje "News and Interests" vidžeta (widget), kao i da ikonice funkcionišu kada je nova opcija uključena, prenosi PC Press.

Problem može da se reši ako se deinstalira "KB5003214 preview update". Međutim, ukoliko se komplikacije ne saniraju do 8. juna, korisnici će sa obaveznim ažuriranjem dobiti i ovaj problem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA