≫ 

Nvidia ipak neće kupiti Arm: Propao dogovor vredan 40 milijardi dolara

Nvidia bi ovom akvizicijom dobila kontrolu nad kompanijom čija je arhitektura i intelektualna svojina ključ za praktično svaki čip napravljen za pametne telefone i tablete, ali i za veći broj serverskih čipova i ceo Apple-ov plan da u nekim svojim predstojećim proizvodima nudi moćne Arm čipove.

  • 0
Nvidia Foto: Shutterstock

Nvidia ipak neće potrošiti 40 milijardi dolara na akviziciju Arm-a, zbog "značajnih regulatornih izazova", saopštila je Arm-ova matična kompanija SoftBank. Pored toga, Nvidia će SoftBank-u morati da plati 1,25 milijardi dolara za neuspešnu transakciju, a izvršni direktor Arm-a Sajmon Segars će podneti ostavku.

SoftBank sada ističe da će Arm ipak biti ponuđen javno, tokom fiskalne godine koja počinje 1. aprila, piše The Verge.

Akvizicija, najavljena u septembru 2020. godine, bila bi jedna od najvećih u ovoj industriji ikada, čime bi GPU gigant Nvidia dobila kontrolu nad kompanijom čija je arhitektura i intelektualna svojina ključ za praktično svaki čip napravljen za pametne telefone i tablete, ali i za veći broj serverskih čipova i ceo Apple-ov plan da u nekim svojim predstojećim proizvodima (laptop i desktop računari) nudi moćne Arm čipove.

Od samog početka, potencijalna akvizicija je bila pod lupom javnosti, a izvršni direktor giganta Džensen Huang je morao da brani odluku u javnosti. Ovo je bio znak da će akvizicija trajati duže nego što se očekivalo.

Nedavno je Bloomberg izvestio da sporazum o kupovini propada, nakon što su regulatorni organi iz nekoliko zemalja izrazili zabrinutost oko toga šta bi Nvidia mogla da uradi ukoliko bi posedovala Arm. Nvidia nije još uvek potvrdila niti demantovala tvrdnje da je dogovor propao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA