≫ 

Intel je najavio najbrži laptop CPU na svetu sa 24 jezgra

Nakon što je predstavio 13. generaciju Raptor Lake procesora za desktop računare, Intel će ih konačno doneti na laptopove. Više detalja biće objavljeno na ovogodišnjem CES-u

  • 0
South Korea Intel SK Hynix Foto: Tanjug/AP

U oktobru 2022, Intel je predstavio 13. generaciju Raptor Lake procesora za desktop računare, koje sada donosi na laptop računare, neposredno pre CES 2023 sajma.

Zvezda najave je svakako Intel Core i9-13980HX, koji je napravljen za nadolazeće gejming laptopove. Reč je, naime, o mobilnom procesoru sa turbo frekvencijom od 5,6 GHz i sa čak 24 jezgra (8P+16E) i 55 W, pa američki proizvođač hardvera tvrdi da je to najbrži CPU za laptop računare na svetu.

Uz i9-13980HX tu su i nešto slabiji i9-13950HX i i9-13900HX, koji imaju turbo frekvenciju do 5,5, odnosno 5,4 GHz, prenosi Bug.hr.

Pored HX serije procesora za vodeće gejming laptopove, Intel je najavio i H, P i U serije procesora. Dok je H serija namenjena nešto jačim laptopovima, procesori iz P i U familije naći će se u nešto lakšim i tanjim uređajima. Koristiće ih proizvođači kao što su Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, MSI, Razer, Asus, Samsung i drugi.

Više informacija biće otkriveno uskoro na najvećem sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, CES-u.

Video: Revolucionarno otkriće: Ogrtač za pastire sa solarnom energijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA