≫ 

Apple priprema veliku promenu na svojim laptopovima kojoj se protivio Stiv Džobs

Ove nedelje su osvanule nove informacije o planovima kompanije Apple, i to je nešto što se Džobsu nije dopadalo

  • 0
Steve Jobs, Stiv Džobs Foto: Profimedia/Getty images/JUSTIN SULLIVAN

Nakon godina izbegavanja ove funkcije, Apple možda razvija ekrane osetljive na dodir za svoje Mac računare, prema izveštaju Bloomberga u sredu. Ova tehnologija bi navodno mogla da debituje na MacBook Pro laptopovima već 2025. godine.

Još dok je Stiv Džobs bio živ, Apple je sprovodio brojne testove ekrana osetljivih na dodir za (laptop) računare, a rezultat nije bio pozitivan.

Zapravo, Džobs je još 2010. rekao da je korišćenje ekrana osetljivog na dodir na vertikalnim površinama kao što su monitori "ergonomski katastrofalno" i da dodirne površine "ne žele da budu vertikalne".

Tada je naglasio da, samo za demonstraciju, tako nešto deluje interesantno, ali već posle kraće upotrebe zamara čoveka, dok posle malo duže upotrebe deluje kao da će vam ruka otpasti.

"To ne funkcioniše", rekao je tada.

Međutim, mnogo toga se promenilo od njegovih izjava do danas. Tehnologija je brzo napredovala, a ekrani osetljivi na dodir se mogu naći na mnogim računarima. Uskoro bi, prema novim glasinama, takvi ekrani mogli da stignu i na Mac računare, konkretno MacBook Pro.

Naime, informacije koje su se ove nedelje pojavile na internetu govore da će to biti najranije 2025. godine. Laptop će, naravno, zadržati tastaturu i trackpad, i nije teško pretpostaviti da će za većinu to i dalje biti preferirani način korišćenja, ali za određene radnje možda će biti lakše koristiti ekran osetljiv na dodir, piše CNET.

Nakon Pro verzije, Apple bi mogao da implementira isti tip ekrana i u druge modele svojih laptop računara, ali još nije poznato da li će to zavisiti od uspeha prvog modela sa ekranom osetljivim na dodir i reakcije korisnika, ili ako će to biti strategija oni će primeniti u svakom slučaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA