Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne možete ga se otarasiti, možete ga samo sakriti: Microsoft nameće kontroverzni Windows Backup korisnicima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema Microsoftu, ova aplikacija je "sistemska komponenta" koja se ne može ukloniti, što je izazvalo negodovanje među korisnicima

  • 1
Windows dugme Windows laptop operativni sistem Foto: charnsitr / Shutterstock.com

Od 22. avgusta 2023. godine, Windows 10 i Windows 11 korisnici automatski dobijaju Windows Backup aplikaciju, čak i ako je prethodno nisu instalirali. Prema Microsoftu, ova aplikacija je "sistemska komponenta" koja se ne može ukloniti, što je izazvalo negodovanje među korisnicima.

Windows Backup zahteva Microsoft nalog, zbog čega korisnici Azure Active Directory (AAD) i Active Directory (AD) ne mogu koristiti ovu aplikaciju za bekapovanje svojih podataka. Ova aplikacija čuva određene datoteke i fascikle, kao i postavke, informacije o nalogu i aplikacije.

Svi ovi podaci čuvaju se u oblaku, što olakšava obnavljanje uređaja uz pomoć internet konekcije. Dodatni problem predstavlja to što upotreba Windows Backup-a može brzo zahtevati nadogradnju na skuplji Microsoft cloud skladišni plan.

Microsoft je odgovorio na negativne reakcije sa obećanjem da će objaviti ažuriranje koje će sprečiti pojavljivanje aplikacije u interfejsu, naročito na verzijama Windows 10 Pro, Education i Enterprise, kao i na Windowsu 11 koji koriste AAD i AD.

Drugim rečima, aplikacija će i dalje biti prisutna u sistemu, ali će biti skrivena i više neće biti uočljiva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA