Vreme čitanja: oko 4 min.

ASUS Zenbook 14: Moćna, elegantna i izuzetno pristupačna mašina

Vreme čitanja: oko 4 min.

U današnjem svetu, gde su laptopovi postali neizostavni deo svakodnevnog života i poslovanja, ASUS donosi osveženje sa svojim najnovijim beskompromisnim Zenbook 14 modelom

  • 0
Asus Zenbook 14 Foto: Nikola Anđić

U današnjem svetu, gde su laptopovi postali neizostavni deo svakodnevnog života i poslovanja, ASUS donosi osveženje sa svojim najnovijim beskompromisnim Zenbook 14 modelom. Ovaj laptop ne samo da se ističe po svom elegantnom dizajnu i impresivnim performansama, već je i jedan od najpristupačnijih Zenbook modela na tržištu.

Može se pronaći za manje od 1.000 evra, što ga čini idealnim izborom za korisnike koji žele visokokvalitetan proizvod po povoljnoj ceni, posebno u vreme kada su cene elektronike u stalnom porastu.

Prva stvar koju ćete primetiti kod Zenbooka 14 je njegov elegantan i moderan dizajn. Ovaj laptop je tanak sa svega 16,9 mm i teži samo 1,39 kg, što ga čini idealnim za nošenje. Novi monogram logotip i aluminijumsko kućište u Jade Black, tamnoj i elegantnoj boji sa suptilnim braon odsjajem koja je inspirisana prirodnim lepotama geoloških formacija, čine da ovaj laptop izgleda neverovatno premijum.

Asus Zenbook 14 Foto: Nikola Anđić

Sa svojim 14-inčnim OLED ekranom i visokom rezolucijom je savršen za profesionalce i kreativce. Ekran, sa rezolucijom od 2880 x 1800 piksela, ne samo da pruža savršenstvo u boji koje je dodatno optimizovano Pantone kalibracijom, već i daje oštrinu i preciznost koja je recimo primetna sa tekstom kada koristite alate kao što su Google Workspace ili Microsoft Office ili ako editujete video ili fotografije.

Ovo je izuzetno korisno kako za profesionalce tako i za one koji žele da uživaju u filmovima i igrama u najboljem mogućem kvalitetu. Takođe, ovaj ekran je idealan za rad u svetlim prostorijama i na direktnom sunčevom svetlu jer je osvetljenost čak 400 nita.

Spomenuli smo na početku činjenicu da je ovaj laptop bez kompromisa i to se svakako primeti kada je reč o performansama. Zenbook 14 dolazi sa AMD Ryzen 7000 serijom procesora, AMD Radeon grafičkom karticom, 16 GB RAM memorije i 1 TB PCIe 3.0 SSD diskom. Ove komponente omogućavaju korisnicima da se bave najrazličitijim zadacima, od jednostavnih kao što je surfovanje internetom, do složenih kao što su 3D modeliranje i video montaža. 

Pored standardnih karakteristika, Zenbook 14 dolazi i sa brojnim inovativnim funkcijama. ErgoSense tastatura je dizajnirana da pruži maksimalnu udobnost tokom dugotrajnog rada, dok je touchpad obogaćen ASUS NumberPad 2.0 tehnologijom za lakše unošenje brojeva. ErgoSense tastatura je osmišljena sa posebnom pažnjom posvećenom komforu korisnika, a čini se da su istu filozofiju primenili na touchpad koji je veoma precizan.

Tu vam je i pristup uređaju otiskom prsta putem dugmeta za napajanje. Ovo znači da nećete imati potrebe za dodatnim koracima kao što su unošenje lozinke ili PIN-a. Korišćenjem biometrijske autentikacije, uređaji nude dodatni sloj sigurnosti koji je teže zaobići.

S obzirom na ubrzan razvoj digitalnih tehnologija, ergonomija i funkcionalnost postaju ključni faktori u dizajnu modernih laptopova. Jedan od najnovijih doprinosa u ovoj oblasti je uvođenje 180° ErgoLift šarke koja korisnicima omogućava da lako podele sadržaj sa svojim kolegama, klijentima ili učesnicima prezentacija.

Asus Zenbook 14 Foto: Nikola Anđić

180° ErgoLift šarka pruža mogućnost laptopa da se otvori do potpunog "ravnog" položaja, što ga čini idealnim za saradnička okruženja i timski rad. Ovaj dizajnerski element omogućava korisnicima da u potpunosti iskoriste površinu ekrana, bez ikakvih smetnji koje bi mogle da naruše vidljivost sadržaja.

Jedan od dodatnih aspekata ovog inovativnog mehanizma jeste njegova sposobnost da poboljša protok vazduha ispod laptopa, čime se osigurava bolje hlađenje i povećava ukupna efikasnost sistema.

Asus Zenbook 14 Foto: Nikola Anđić

Pored toga, laptop dolazi sa najsavremenijim Dolby Atmos zvučnim sistemom, koji pruža kristalno čist zvuk tokom video poziva i gledanja filmova. ASUS je takođe integrisao AI poništavanje buke koje omogućava kristalno čistu audio reprodukciju tokom video poziva i konferencijskih razgovora, što je savršena funkcionalost za profesionalce koji laptop koriste za video sastanke.

Kad smo kod video poziva, to je još jedan aspekt na koji je ASUS obratio posebnu pažnju. Kristalno jasni video pozivi su sada mogući zahvaljujući novoj ASUS 3DNR ((3D Noise Reduction) tehnologiji i sofisticiranom softveru za inteligentnu kolaboraciju. Ove inovacije donose značajna unapređenja u kvalitetu slike sa web kamere, optimizujući je za profesionalnu upotrebu.

3DNR tehnologija, koja koristi jedinstven algoritam, značajno unapređuje kvalitet slike sa web kamere. Algoritam se bavi izoštravanjem slike i real-time de-noising procesom, čineći da sve izgleda kristalno jasno tokom video poziva.

Sa najnovijim USB 3.2 Gen 2 Type-C portovima, HDMI izlazom i čitačem microSD kartica, Zenbook 14 olakšava povezivanje sa svim vašim uređajima i perifernom opremom. Ovaj laptop postavlja novi standard u oblasti mobilne produktivnosti i zabave.

U svemu ovome će vas ispratiti moćna baterija od 75 Wh. Baterija na Zenbook 14 traje do 22 sata, što ga čini savršenim za dugotrajnu upotrebu. Uz brzo punjenje, korisnici mogu da dobiju 60% kapaciteta za samo 49 minuta, što je posebno korisno kada su u pokretu i nemaju vremena da čekaju dugotrajno punjenje.

ASUS Zenbook 14 je laptop koji postavlja nove standarde u segmentu pristupačnih, ali moćnih uređaja. Sa cenom ispod 1.000 evra, ovaj model predstavlja jedan od najboljih izbora na tržištu, posebno u svetlu aktuelne situacije sa inflacijom.

Više o laptopu možete saznati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA