Vreme čitanja: oko 1 min.

Copilot dugme je prva velika promena na Windows tastaturama u poslednjih 30 godina: Evo šta će raditi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novitet će se nalaziti pored desnog alt tastera, sa varijacijama u zavisnosti od proizvođača i tržišta

  • 0

Microsoft ove godine uvodi značajnu novinu u dizajn tastatura za Windows PC i laptopove - Copilot dugme. Ova inovacija, prva svoje vrste u poslednjih trideset godina, predstavlja korak ka "godini AI PC-ja", kako je opisuje tehnološki gigant.

Copilot dugme, koje će zameniti tradicionalno meni dugme, direktno će pružiti korisnicima pristup AI iskustvu Windows Copilota. Jusuf Mehdi, izvršni potpredsednik i glavni direktor marketinga za potrošače u Microsoftu, ističe da je ovo dugme "ulazna tačka u svet veštačke inteligencije na PC-ju", podsećajući na važnost Windows tastera uvedenog pre skoro tri decenije.

Novitet će se nalaziti pored desnog alt tastera, sa varijacijama u zavisnosti od proizvođača i tržišta. Copilot taster će pokretati ugrađeni Windows Copilot u Windows 11, koji funkcioniše slično kao ChatGPT četbot, omogućavajući odgovore na upite ili akcije unutar Windowsa. Ukoliko Windows Copilot nije dostupan u određenoj zemlji, taster će pokretati Windows pretragu.

Microsoft trenutno ne otkriva koji će proizvođači uključiti Copilot taster, ali se očekuje više informacija na predstojećem Consumer Electronics Show-u i tokom godine. Mehdi naglašava da će Copilot dugme biti dostupno na novim Windows 11 PC-jevima partnerskih ekosistema, uključujući i nadolazeće Surface uređaje.

Ova inovacija je deo šireg plana Microsofta za integraciju AI tehnologije u Windows ekosistem, označavajući 2024. godinu kao prekretnicu u razvoju inteligentnijeg i personalizovanijeg računarstva. Sa AI funkcijama koje se proširuju na različite delove softvera i usluga, Microsoft nastavlja da istražuje i unapređuje interakciju između ljudi i tehnologije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA