Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ste primetili novu ikonicu u donjem desnom uglu vašeg Windows računara? Evo o čemu je reč

Vreme čitanja: oko 1 min.

Možete da birate između preciznih, kreativnih ili izbalansiranih odgovora, a ovaj asistent će vam pomoći sa mnogim zadacima

  • 1
Foto: PA

Ako ste nedavno primetili novu, zanimljivu ikonicu koja se pojavila u donjem desnom uglu vašeg Windows računara, niste jedini. Ova misteriozna ikonica označava dolazak Windows Copilot AI asistenta, najnovijeg dodatka koji Microsoft uvodi kako bi korisnicima olakšao navigaciju i poboljšao interakciju sa operativnim sistemom.

Windows Copilot AI asistent predstavlja najnoviju inovaciju kompanije Microsoft, osmišljenu da korisnicima Windows 11 operativnog sistema pruži centralizovanu AI pomoć direktno sa taskbara njihovih računara.

Copilot u Windows-u omogućava korisnicima da postavljaju pitanja, od jednostavnih do složenih, i da izvršavaju različite zadatke direktno kroz interfejs asistenta. Na primer, korisnici mogu brzo da provere vreme u drugim zemljama, planiraju putovanja tražeći letove i smeštaj, ili čak menjaju podešavanja sistema kao što su uključivanje tamnog moda, isključivanje zvuka, promena pozadine, i još mnogo toga​​.

Zanimljivo je da Copilot AI asistent može koristi različite tonove razgovora, omogućavajući korisnicima da biraju između preciznih, kreativnih ili izbalansiranih odgovora, u zavisnosti od njihovih preferencija i potreba zadatka​​. Osim toga, asistent je sposoban da koristi kontekst iz Microsoft Edge-a kako bi poboljšao odgovore, što uključuje sumiranje web stranica bez potrebe za unosom adrese ili kopiranja i lepljenja dugih tekstova​​.

Windows Copilot Foto: PA

Osim toga, Windows Copilot dolazi sa podrškom za Bing Chat i druge plugine, pružajući korisnicima pristup proširenoj funkcionalnosti i mogućnostima, uključujući personalizovane odgovore i preporuke zasnovane na razgovoru korisnika sa asistentom.

Kako bi iskoristili ove nove mogućnosti, korisnici Windows 11 će morati da ažuriraju svoje sisteme kako bi dobili pristup Copilot AI asistentu, koji je dizajniran da funkcioniše kao intuitivni lični asistent koji pojačava produktivnost i pojednostavljuje interakcije korisnika sa Windows ekosistemom​​.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA