NEVEROVATAN USPEH: Igrica Temple Run preuzeta više od milijardu puta (VIDEO)

Popularnu igricu za tablete i pametne telefone napravili su muž i žena, Kit Šepard i Natalija Lukijanova, još 2011. godine. Od tada do danas su igrači pretrčali ukupno 50 triliona metara i igrali 32 milijarde partija

  • 1

Jedna od najpopularnijih igrica na pametnim telefonima i tabletima, Temple Run, preuzeta je milijardu puta, objavila je kompanija "Imangi Studios" koja je zaslužna za nju. Ovo nije prva igra koja je dostigla ovu cifru, Angry Birds je ovaj rekord oborio pre dve godina, ali je bez obzira na to za svaku pohvalu.

Temple Run su napravili muž i žena, Kit Šepard i Natalija Lukijanova, i pojavila se 2011. godine. Milijardu preuzimanja desilo se negde između originalnog dela i njegovog prošlogodišnjeg nastavka, Temple Run 2. Igrači su pretrčali ukupno 50 triliona metara i igrali 32 milijarde partije do sada.

Ova igrica je popularizovala žanr beskonačnog trčanja u kojem igrači moraju da navode svog lika kroz sve teže i teže prepreke. Šepard je izjavio da je upravo ova forma igranja učinila Temple Run neverovatno popularnim. Pored Temple Run-a 1 i 2, pojavile su se i Diznijeve verzije "Brave" i "Oz: The Great and Powerful" u kojima je mehanika ostala ista samo su promenjeni okruženje i likovi.

Kit Šepard je otkrio da će "Imangi Studios" možda raditi na trećem delu Temple Run-a, ali je takođe naznačio da ovaj studio radi i na nekim drugim igrama.

Verovali ili ne, ali uskoro ćemo gledati i film baziran na ovoj igrici.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: gamespot.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA