Diktator tuži tvorce igre Call Of Duty zbog povrede lika i dela! (FOTO) (VIDEO)

Manuel Noriega, nekadašnji panamski vojni diktator, rešio je da podnese tužbu protiv tvoraca igre Call of Duty zbog lika koji podseća na njega, a čak nosi i isto ime

  • 0

Bivši panamski diktator, Manuel Noriega (80), podneo je tužbu u Kaliforniji protiv izdavača video igrica Activision Blizzard zbog igrice Call of Duty: Black Ops II. Naime, jedan od likova u njoj nosi isto ime, Manuel Noriega, izgleda isto, a  predstavljen je kao otmičar, ubica i državni neprijatelj.

U ovom delu poznate pucačine, on je pomagao CIA-i, ali ih je nakraju izdao. U stvarnosti, Noriega je bio blizak američki saveznik sve dok Amerikanci nisu postali zabrinuti zbog njegovog nasilja protiv neprijatelja i civila. Amerikanci su prekinuli bilo kakve kontakte sa njim i 1989. godine napali Panamu.

Noriega traži odštetu, jer kako on tvrdi, korišćenje njegovog karaktera poboljšalo je igru i povećalo prodaju igre. S obzirom da on nije američki državljanin, njegova prava su pod znakom pitanja.

On nije prva javna ličnost koja je rešila da tuži tvorce video igara zbog sličnosti sa raznim likovima koji se u njima nalaze. Podsetimo, nedavno je Lindzi Lohan tužila tvorce GTA V zbog lika koji neodoljivo podseća na nju.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA