Ove popularne igrice potpuno će potrošiti vašu bateriju

Korisnici Android i iOS uređaja imaju pregršt zanimljivih igrica na koje su "navučeni" milioni ljudi. Ipak neke od njih istrošiće vašu bateriju veoma brzo, pogledajte o kojim igrama je reč

  • 4

Igrice imaju ulogu da unesu užitak u trenucima kada ste prinuđeni da sedite negde, čekate nekog ili jednostavno želite da se zabavite na svom mobilnom telefonu. One su odličan način da se razonodite u različitim situacijama i na različitim mestima.

Loša stvar je što one poseduju grafiku napredne tehnologije i specijalne efekte koje smanjuju trajanje baterije telefona i sužavaju bazu podataka. Najbolji način da izbegnete ovaj problem jeste da isključite aplikaciju kada ne igrate igricu.

Ovih 5 igrica je neverovatno zabavno i popularno, ali nekontrolisano prazne baterije telefona:

1. Angry birds

Ljudi nisu svesni koliko gomila ptičica koje preleću preko ekrana mogu da bukvalno "isisaju" bateriju. Reklame koje iskaču na besplatnim verzijama aplikacija kao što su Angry birds, poznate su po tome što izuzetno brzo troše baterije na mobilnim uređajima. Pored baterija za Android, stradaju i baterije iOS-a, za koje korisnici kažu da gube po 10 odsto na svakih 25-30 minuta igranja ovih ljutih ptica. Tako poznate ptičice zauzimaju 4. mesto na listi aplikacija uzročnika najbržeg i najlakšeg gubljenja baterije.

2. Candy crush saga

Ovi slatkiši i bombonice ozbiljno iscrpljuju baterije, takođe spadaju u najpopularnije i najtraženije igrice. Zarazna igrica Candy Crush Saga ima aplikaciju visokog rizika, jer i uređaj koji ostane netaknut istrošiće bateriju 3,2 puta brže nego inače. To je stavlja na 10. mesto liste Android aplikacija koje najbrže crpe baterije.

3. Fruit ninja

Najpoznatija igrica brzog seckanja šarenog voća "jede" baterije na iOS i Android aparatima. Na pomenutoj listi KS Mobile-a, ovaj neodoljivi i sočni vid zabave je na 9. mestu.

4. Temple Run 2

Nastavak popularnog Temple Run-a jeste besplatan za preuzimanje, ali korisnici plaćaju visoku cenu zbog ogromnog pražnjenja baterija na svojim telefonima. Realistična grafika i verno prikazane akcije i prepreke stavljaju ovu avanturističku igru na 6. mesto liste "najozloglašenijih" aplikacija.

5. Bejeweled Blitz

Igra uklapanja delova slagalice je još jedna na listi besplatnih igara čiju cenu korisnici plaćaju kasnije kada ih iznenadi neverovatno brzo iscrpljivanje baterije. Pored Candy Crash Saga-e, ovaj vid zabave spada u visokorizične aplikacije, zbog svoje karakteristike da troši 2,4 puta brže bateriju ukoliko je ona ostavljena uključena, iako je korisnik ne igra u tom trenutku.

(Telegraf.rs/ Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA