Uspeo je da završi sve Fallout igre za manje od 90 minuta - i iznervirao brojne fanove serijala (VIDEO)

Fallout franšiza, sa svojim počecima davne 1997. godine, svakako jedna je od najozbiljnijih, ako ne i najboljih u celokupnoj istoriji igara. Stotine sati izuzetnog sadržaja, napetog gejmpleja i jednostavno, epske priče, čine da samu reč Fallout ozbiljniji gejmeri izgovaraju sa dozom strahopoštovanja. Zato se postavlja pitanje... zašto bi ikada, iko, završio kompletan serijal za manje od 90 minuta?!

  • 1

Prateći još jedan u nizu, trenutno popularni, "Any% Main Series" internet trend, gejmer sumnjivog imena "Tomatoanus" brzinski je završio kompletnu Fallout antologiju. Fallout, Fallout 2, Fallout 3, New Vegas, i za kraj, poslednji u nizu Fallout 4 ovaj momak je "pretrčao" za rekordnih 89 minuta i 17 sekundi i tim činom praktično isisao i poslednji atom zabave koju svaka od ovih igara ima na pregršt da ponudi. Šta reći, "svaka čast"?

Tomatoanus koristeći se brojnim trikovima, bagovima, i sličnim eksplojtima koji bi svakog časnog gejmera naterali na povraćanje, postigao je rekord do sada neviđen u svetu!

Originalni Fallout jednostavno je preleteo za neverovatnih 5 minuta, dok su Fallout 2 i 3 čak trajali skoro celih 15. Svojom veštinom preskakanja svega što jednu igru čini zanimljivom zadivio je ne mali broj pobornika eksploatacije svakojakih bagova unutar video igara i ujedno postavio i novi svetski rekord u zlostavljanju legende koja je Fallout.

Dok je za prvobitne dve igre bilo dovoljno jednostavno da protrči do određenih lokacija, noviji nastavci zahtevali su kompleksniju taktiku.

Fallout 3 i New Vegas, Tomatoanus završio je koristeći naizgled nelogičan, ali krajnje efektan bag unutar obe igre koji je njegovom pulenu omogućio da se kreće 160% brže od jednog prosečnog "Vault dveller-a", a sve što je bilo potrebno je da svom liku... polomi obe noge?? Takođe, pored zlostavljanja svog protagoniste, koristio je ne mali broj izbagovanih lokacija da jednostavno zakorači u prazninu između gejmerskih svetova i poput mitskog "plainswalker-a" preskoči kompletne sektore igrice.

Foto: Wikipedia/Jspoelstra/

Tehnički najnaprednija u serijalu, Fallout 4, zahtevala je daleko više vremena da se "završi" od prethodnih naslova. Neverovatnih 42 minuta i 54 sekunde, cela "večnost" složićete se, trajalo je ovo mučenje poslednje u nizu Fallout igara. Ovog puta taktika sa "lomljenjem nogu" nije imala efekta, ali Tomatoanus nije rođen juče, i kao iskusni speedrunner bio je i više nego spreman da primeni mnoštvo drugih trikova kako bi završio igru u impresivnom roku.

Foto: Bethesda/Switch

Iako samo po sebi "pretrčavanje" igara izuzetnog kvaliteta koji Fallout franšiza svakako ima, nije nešto čime bi se trebalo ponositi, veština trenutnog svetskog rekordera, mora se priznati, istinski je impresivna. Nova vremenska granica je postavljena kao izazov svim speedrunnerima sveta, i samo je pitanje vremena kada će Tomatoanus biti ostavljen u prašini novog šampiona, ili "polomiti noge" u pokušaju, a nama ostaje da čekamo i usput, uživamo u kompletnom doživljaju igre, kako je i namenjeno. Iskreno, kako ćemo to "izdržati"?

(S.Morić/vgr.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA