Bio je čudo od deteta u Championship Manageru, a to mu je uništilo profesionalnu karijeru fudbalera u stvarnom životu

Samba se iz čudesnog klinca razvija u igrača koji može da pobedi ceo svet u igri, ali mu je to uništilo reputaciju u stvarnom svetu.

  • 0

Černo Samba priznaje da mu je Championship manager slava došla glave i da ga je bukvalno uhodila na terenu gde su ga odbrambeni igrači prozivali.

Sredinom 90-ih godina verzije ove igre predviđale su da će se Samba od velikog potencijala razviti u vrhunskog napadača koji ne može da promaši nijednu priliku.

Virtuelni menadžeri su morali da ga kupe jer im je tinjerdžer iz Milvola garantovao kišu golova i trofeja. Sve ovo mu je obezbedilo kultni status među fanovima ove igre.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭I love you @England lads. As I said before this is our year. Believe believe believe! #COLvENGОбјава коју дели Cherno Samba (@cherno_samba) дана

Međutim, ujedno se javio i "šta se desilo Sambi u stvarnom životu" pitanje kada u realnosti nije dostigao ni delić kapaciteta koji je imao u igri.

Samba u svojo autobiografiji "I dalje u igri" otkriva da je pre nego što je proglasio odlazak upenziju iz pravog fudbala sa 29 godina svu svoju slavu imao samo u igri.

- Moja impresivna statistika u igri dovela je do toga da je moje virtuelno prisustvo bilo veće od mog stvarnog na terenu. Bio sam najbolji engleski igrač generacije, ali samo u ugri. Dugo vremena sam imao problem sa mojom sposobnošću u igri i onime šta se zaista dešavalo na terenu. Protivnički igrači su me vrlo često zadirkivali zbog toga, napisao je.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Good luck lads, make the Nation proud. @england #worldcup2018Објава коју дели Cherno Samba (@cherno_samba) дана

Uprkos tome, Samba je učestvovao u reklamnim kampanjama za ovu igru i priznaje da mu je veoma drago što je povezan sa ovom igrom.

- Čak i posle 12 godina ljudi i dalje pričaju o tome koliko sam dobro igrao za njih. Mnogi me i dalje znaju kao legendu Championship managera, i lepo je znati da ste ipak usrećili nekoga svojom igrom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA