Toyota traži najbržeg vozača GR Supre, a sve što vam je za to potrebno je PlayStation 4

Takmičenje startuje 26. aprila na digitalnoj verziji staze Fudži Internešenel u Japanu

  • 0

Toyota je najavila svetsku trkačku seriju pod nazivom GR Supra GT Cup 2020. Takmičenje se odvija na virtuelnim stazama popularne video igre Gran Turismo Sport. Seriju organizuje trkački tim Toyota Gazoo Racing.

GR Supra GT Cup 2020 je takmičenje kojim žele da objedine zajednicu e-moto sportova i sportske automobile učine dostupnim vozačima širom sveta. Takmičenje startuje 26. aprila na digitalnoj verziji staze Fudži Internešenel u Japanu.

Serija se seli na Nirburgring (17. maj). Staza u Le Manu je na programu je 7. juna, a Laguna Seka dve nedelje kasnije. Virtuelna nadmetanja igrača biće održana i na Autodromu Hoze Karlos Pejs (5. jul), stazi u Tokiju (19. jula) i Maunt Panorami (16. avgusta).

Prvih sedam događaja Toyota serije predstavljaju kvalifikacioni deo takmičenja, a najbrži vozači učestvovaće u pravoj trci koja će se održati u novembru. Detalji finalnog takmičenja još uvek nisu poznati, a da bi se borili za prestižnu nagradu, vozači moraju imati PlayStation 4 i Gran Turismo Sport. Učesnici ne smeju biti mlađi od šest godina, a moraju da voze GR Supru na igri Gran Turismo Sport.

Fanovi se moraju dobro informisati o svetskoj trkačkoj seriji. Reč je o globalnom događaju, pa vreme početka takmičenja varira od mesta do mesta, piše Carcoops. Toyota je saopštila da oko 800.000 igrača Gran Turismo Sport ima GR Supru. Oni su bavešteni o velikom takmičenju, a Toyota je poslala 120.000 upitnika koji će koristiti za unapređenje stvarnog razvoja vozila GR Supra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA