Kako američki tenkisti u karantinu vežbaju za invaziju?

Pravila igre i dalje važe, pa moćni tenk M1A2 Abrams, na kome bi se vojnici i inače obučavali, mora da se zasluži

  • 4

Tokom pandemije korona virusa Amerika je postala najveće žarište zaraze i zemlja sa najviše obolelih i preminulih, što će verovatno do kraja krize i ostati. Ni vojska SAD nije imuna na COVID-19 (oko 5.000 obolelih i dva 2 preminula), zbog čega su brojni vojni poligoni širom SAD proteklih nedelja opusteli.

Među njima je poligon za tenkovsku obuku i trening u sklopu vojne baze Fort Hud u Teksasu, čija komanda je poslala kućama pripadnike jedinica koje tu služe, da čekaju "dalja naređenja".

Obuka, međutim, ne sme da trpi, pa tenkisti izvode manevre u virtuelnom okruženju MMO igre War Thunder. U ovom slučaju, uobičajna četiri člana posade - komandir, nišandžija, punilac i vozač, postaju tenkovski vod koji komunicira putem četa, piše Popular Mechanics.

Tokom igre se razmatra taktički raspored vozila u zavisnosti od terena. Nadređeni smatraju da ovo je dobar način da teorija postane "opipljivija". Pravila igre i dalje važe, tako da tenk M1A2 Abrams, na kome bi se vojnici i inače obučavali, mora da se zasluži.

Pošto su tenkovske posade relativno skoro počele da igraju War Thunder, trenutno uglavnom "teraju" M2, srednji tenk iz davnih 1930-ih godina, čija proizvodenja je obustavljena pred Drugi svetski rat.

Video: Kompozicije sa tenkovima izazvale paniku u Kaliforniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drug Đuro

    8. maj 2020 | 17:34

    Američki zločinci seju smrt po čitavom svetu u ime njihove lažne demokratije i ljudskih prava.

  • Milos

    8. maj 2020 | 16:18

    T-90...Armata

  • Pedja

    11. maj 2020 | 05:45

    Ako im je War Thunder mera onda sam im roknuo celu divizije sam. Nisu neki igrači, a još manje borci, nisu se proslavili u Iraku i Avganistan. I kod nas su ratovali sa 10000 m visine, a one što smo terali po kukuruzima jad i beda jaki na rečima i u grupi, a traže pauzu za reklame kad zagusti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA