Steam u 2021. godinu ušao sa novim rekordom

Broj korisnika i igrača na platformi konstantno raste

  • 0

Početak 2021. godine protiče u miru, što je i praksa kada se radi o video igrama i novinama u industriji. Ali, ono što je obeležilo početak ove godine jeste novi rekord na Steam platformi.

Steam je ponovo oborio rekord po broju konkurentnih igrača, odnosno onih koji su u istom momentu imali uključenu ovu platformu ili su igrali neku od igara. U nedelju, 3. januara, na Steam platformi se našlo preko 25 miliona igrača, od kojih je 7,08 miliona bilo aktivno u brojnim igrama koje se nalaze u ponudi.

Ova platforma za digitalnu distribuciju igara je tek nedavno postavila rekord po broju igrača sa oko 24 miliona, a ovo nedavno obaranje je solidan pokazatelj da broj korisnika neprestano raste i da će se taj trend nastaviti kako 2021. godina bude odmicala.

Što se tiče dela igrača koji su se nalazili u igrama, najveći deo njih(preko 1 milion) igrao je Counter-Strike: Global Offensive, potom Dota 2, pa PUBG, a na četvrtom mestu se našla i singlplejer igra Cyberpunk 2077, kojoj baš i ne cvetaju ruže.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA