Legendarna gejming kompanija Atari slavi 50. godišnjicu na interesantan način

Kolekcija sadrži NFT-ove koji se mogu pokloniti i koji će izgledati kao pokloni, bez naznake šta je unutra.

  • 0

Kompanija se udružuje sa Republic Realm-om, “jednim od najaktivnijih developera u metaverzumu i NFT ekosistemu” kako bi za svoju godišnjicu prodavala NFT kolekciju koju su nazvali “GFTs”.

NFT su vid kriptovalute koja omogućava da se razna umetnička dela na različitim medijima i sajtovima “tokenišu” i prodaju putem mehanizama digitalne trgovine. To mogu biti slike, gifovi ili čak i video snimci.

Kolekcija sadrži NFT-ove koji se mogu pokloniti i koji će izgledati kao pokloni, bez naznake šta je unutra.

Zatim, na određeni datum, ovaj “poklon” će se “otpakovati” i prikazati različite NFT-ove bazirane na naslovima iz 50-godišnje istorije kompanije Atari.

Vlasnici NFT-ova će tada saznati da li su njihovi GFTs “uobičajeni, retki ili epski”. Prema Atari-ju, postoji manje od 5% šanse da će NFT biti “redak”, a manje od 1% šanse da će biti “epski”.

Vlasnici ovih NFT-ova imaće i pravo da se takmiče u različitim gejming turnirima, a oni koji budu ostvarili najbolje rezultate dobijaće posebne nagrade. Takođe će imati pristup Discord serveru gde mogu da trguju sa drugima.

Atari takođe tvrdi da će vlasnici NFT-ova imati pristup “mnogim stvarima koje uskoro dolaze u metaverzumu”, iako nema objašnjenja šta tačno to znači.

Brojne gejming kompanije već su počele da implementiraju NFT-ove u svoje igre, uključujući Konami i Ubisoft, iako je to izazvalo brojne kritike zbog visokog ugljeničnog otiska koji za sobom ostavlja NFT, ali i zbog onoga što mnogi smatraju da je puka cinična implementacija i način da se zaradi “besplatan novac”.

Atari, koji su 1972. godine osnovali Nolan Bušnel i Ted Dabni u Kaliforniji, bio je pionir u arkadnim igrama, kućnim konzolama i računarima. Proizvodi kompanije kao što su Pong i Atari 2600, pomogli su u definisanju elektronske zabave od 1970-ih do sredine 1980-ih godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA