Nintendo vam neće dozvoliti da kupujete digitalne verzije igara za Wii U i 3DS nakon marta 2023.

Kompanija će polako unositi promene do tog roka

  • 0

Nintendo Switch je već godinama glavna Nintendo-va konzola, ali kompanija je i dalje držala Wii U i Nintendo 3DS-ov eShop otvorenim za ljude koji žele da kupe igre na tim platformama.

Međutim, u martu 2023. to više neće biti slučaj — Nintendo vam neće dozvoliti da kupujete stvari u Wii U ili Nintendo 3DS eShop-u “od kraja marta 2023.”, objavila je kompanija u utorak, prenosi The Verge.

Nintendo će polako unositi izmene u eShop-u do tog roka:

  • 23. maja 2022. nećete moći da koristite kreditnu karticu za dodavanje sredstava na svoje eShop naloge na Wii U ili 3DS uređajima.
  • 29. avgusta 2022. nećete moći da koristite eShop poklon kartice za dodavanje sredstava na svoje račune na tim uređajima.
  • Ako imate kodove za preuzimanje, nećete moći da ih iskoristite nakon kraja marta 2023.
  • Nećete moći da koristite novac u svom Nintendo Wallet-u za kupovinu Wii U i 3DS sadržaja posle marta 2023.

Kompanija ne gasi stvari u potpunosti za Wii U i Nintendo 3DS.

“Čak i posle marta 2023. i u doglednoj budućnosti, i dalje će biti moguće skidati igre i DLC-ove koje već posedujete, dobijati ažuriranja softvera i uživati u onlajn igranju na Wii U i 3DS-u“, kaže Nintendo. Međutim, besplatne, ali i demo verzije igara neće biti dostupne nakon marta 2023.

Nintendo kaže da je gašenje ovih servisa, deo prirodnog životnog ciklusa za bilo koju liniju proizvoda jer ga potrošači vremenom sve manje koriste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA