≫ 

Sony kupuje FromSoftware? Gejming studio iza popularnih “Souls” igara navodno kandidat za akviziciju

Ako se ispostavi da je ovo istina i Sony na kraju zaista kupi FromSoftware, to bi mogla da bude jedna od najvećih akvizicija u istoriji gejming industrije posle Activision-a

  • 0
Sony, Fromsoftware Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Sony se možda priprema za akviziciju FromSoftware gejming studija, prema najnovijem izveštaju koji je objavio jedan od najistaknutijih analitičara u gejming industriji.

Prema dr. Serkanu Totou, analitičaru i gejming insajderu, ali i izvršnom direktoru konsultantske kuće Kantan Games sa sedištem u Tokiju, priča se da je FromSoftware kandidat za M&A (spajanje i akviziciju) kompanije Sony.

Dalje nam daje pregled istorije FromSoftware kompanije, koja datira iz 1986. godine kada je počela kao programer B2B softvera. Jedan od njihovih projekata je bio program upravljanja ishranom svinja, a to je prilično jedinstvena pozadina uprkos tome što je trend prilično uobičajen u japanskim studijima.

Poslednjih godina postali su poznati po svojim “Souls” video igrama, koje ne samo da su uživale sve pohvale kritičara, nego su i stvorile potpuno novi žanr video igara. Retko ko time može da se pohvali u gejming industriji.

Njihova najnovija igra - Elden Ring - oduševila je milione ljudi širom sveta, i trenutno je jedna od glavnih tema gejming industrije.

Ovo nije prvi put da ovakve glasine kruže internetom, jer se već nekoliko nedelja huška da Sony planira da kupi developera jedne od najboljih video igara ove godine.

U stvari, mnogi su govorili da je akvizicija već gotova, mada se tada ispostavilo da je u pitanju samo prvoaprilska šala. Međutim, i Twitter se šalio za prvi april da radi na “edit” dugmetu, pa se to ipak ispostavilo da je istina.

Ako se ispostavi da je ovo istina i Sony na kraju zaista kupi FromSoftware, to bi mogla da bude jedna od najvećih akvizicija u istoriji gejming industrije posle Activision-a.

Prilično je iznenađujuće videti da je FromSoftware uopšte otvoren za akvizicije, s obzirom na to da je studio imao gotovo uspeh iz snova sa njihovom najnovijom Elden Ring igrom, jer ova igra i dalje dominira sa prodajom, čak i nekoliko nedelja nakon lansiranja. Samo u prvih 18 dana, igra je prodata u 12 miliona primeraka

U svakom slušaju, Sony već neko vreme sugeriše da dolaze nove akvizicije, tako da ćemo vrlo verovatno uskoro saznati više o tome.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA