≫ 

Jedna od najvećih promena u gejming industriji bliže: I Sony želi reklame u PlayStation igrama

Ideja je da se podstaknu developeri da prave besplatne igre, čija je popularnost značajno skočila tokom pandemije, dajući im način da od njih zarade

  • 0
PlayStation, igračka konzola, igrice, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Sony radi na programu koji će omogućiti oglašivači da kupuju oglasni prostor u PlayStation igrama, slično onome što Microsoft navodno planira sa svojim besplatnim Xbox igrama.

Troje ljudi koji su uključeni u planove rekli su da Sony radi testiranje sa adtech (tehnologija oglašavanja) partnerima kako bi pomogao developerima igara da kreiraju oglase u video igrama, piše Business Insider.

Ideja je da se podstaknu developeri da prave besplatne igre, čija je popularnost značajno skočila tokom pandemije, dajući im način da od njih zarade.

Novi program, za koji se očekuje da će biti lansiran do kraja ove godine, značiće reklame direktno u PlayStation igrama, a oglasni prostor prodavaće se preko posebnog tržišta namenjenog isključivo za to.

Cilj je da reklame deluju kao deo igre, poput digitalnih bilborda na sportskim stadionima ili u trkačkim igrama. A program takođe može imati i format gde bi se nagrađivali gejmeri koji gledaju reklame, sa nekim skinovima ili drugim predmetima u igri.

Izvori kažu da je Sony počeo da priča o izgradnji PlayStation reklamnog programa pre oko 18 meseci, ubrzo nakon lansiranja PS5 konzole.

Isti izvori takođe tvrde da je japanski gigant takođe strog po pitanju toga s kim će raditi na ovome, jer žele da osiguraju da lični podaci korisnika ostanu zaštićeni.

U svakom slučaju, ovo su velike promene u gejming industriji. Možda i najveće koje smo videli poslednjih godina, imajući u vidu kakva dva giganta rade na tome.

Kako će sve izgledati i funkcionisati, ostaje da vidimo. Neki optimisti bi rekli da ovo možda može da bude i dobra stvar, jer postoji nada da će se developeri na ovaj način manje oslanjati na mikrotransakcije, senzonske propusnice i ostale pošasti koje su poslednjih godina postale popularne.

Tako bi rekli izuzetni optimisti…

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA