≫ 

Video igra koja bi mogla da obori sve rekorde

Mnogi je nazivaju vampirskom verzijom Valheima, još jednog veoma popularnog naslova

  • 0

V-Rising je hit o kojem proteklih dana “bruji” gejming zajednica. Igra je izašla 17. maja, a već tokom prva tri dana prodato je 500.000 kopija, dok njena popularnost na Steam-u raste iz dana u dan.

V-Rising je onlajn igra preživljavanja u otvorenom svetu (engl. open-world survival game) koju je razvila i objavila švedska kompanija Stunlock Studios. Zbog izuzetno brzog rasta popularnosti među igračima, mnogi ovu igru nazivaju vampirskom verzijom Valheima, još jednog veoma popularnog naslova iz ovog žanra.

Imajući u vidu činjenicu da je Valheim prodat u više od 10 miliona kopija, postoji velika verovatnoća da će V-Rising premašiti tu brojku ako njegova popularnost nastavi da raste, pišu Vijesti.

Suština igre je preživljavanje u otvorenom svetu. Igrač se na samom početku avanture vraća u život u ulozi vampira i kreće "goloruk" na put kroz opasan i nepredvidiv svet kako bi povratio snagu, izgradio svoje vampirsko carstvo i savladao nemilosrdne protivnike.

V-Rising nudi igračima nekoliko modova: PvEmod (u kojem igrači ne mogu napadati jedni druge), PvP (igrači mogu napadati jedni druge), FullLootPvP (ovo je možda i najteži mod, jer u njemu igrač gubi celokupan “loot” ako umre, a takođe njegov zamak može biti u potpunosti uništen) i Duo PvP (dva igrača se udružuju kako bi zajedno sakupljali resurse i savladavali protivnike).

Regularni PvE i PvPmod dozvoljavaju formiranje klana od najviše četiri igrača.

Pošto je igra još uvek u takozvanoj “Early Access” fazi, biće potrebno neko vreme pre nego što stignu i prve zvanične recenzije stručnjaka. Bitno je da je publika već rado prihvatila koncept koji nudi V-Rising, što pokazuju i brojke na Steam-u.

Trenutni broj igrača je oko 85.000, a najveći broj igrača u jednom danu je bio oko 150.000. Sve to dovoljno je za trenutno šesto mesto na ovoj platformi, a ako se trend rasta nastavi, možemo očekivati ulazak među top 5 igara, što bi bio veliki podvig za igru koja je izašla tek nedavno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA