≫ 

Xbox potvrdio da ne planira da menja cenu svojih Series X/S konzola

Ovo ne znači da neće poskupeti u budućnosti, ali izgleda da u neko skorije vreme neće biti povećanja cena za Xbox konzole

  • 0
Xbox Printskrin: YouTube/Xbox

Juče su se pojavile vesti da će Sony povećati cenu PlayStation 5 konzola u nekim regionima, između ostalog i u Evropi. Mnogi su se pitali da li će i Microsoft slediti njihov primer, međutim, izgleda da to neće biti slučaj. 

Predstavnik Microsoft-a je rekao za Windows Central da ne planiraju da podižu cene Series X/S konzola. One će nastaviti da se prodaju po trenutnoj ceni: 299 dolara za Series S i 499 dolara za Series X.

"Naša preporučena maloprodajna cena za Xbox Series S ostaje 299 dolara (250 funti, 300 evra), a Xbox Series X je 499 dolara (450 funti, 500 evra)", rekao je portparol.

Ovo ne znači da neće poskupeti u budućnosti, ali izgleda da u neko skorije vreme neće biti povećanja cena za Xbox konzole.

Kao što je Telegraf.rs pisao, Sony je u četvrtak podigao preporučenu maloprodajnu cenu svoje PlayStation 5 konzole na nekoliko međunarodnih tržišta navodeći globalno ekonomsko okruženje, uključujući visoku inflaciju.

Japanski gejming gigant je rekao da poskupljenja stupaju na snagu odmah, osim u Japanu gde će početi 15. septembra.

Globalna promena

Pošto je inflacija postala primetna zabrinutost, i druge kompanije su se pozabavile ovim pitanjem. Meta Quest 2 VR slušalice su poskupele ovog meseca, a povećanje se pripisuje troškovima izrade i isporuke slušalica.

Predsednik Nintenda Šuntaro Furukava nedavno je potvrdio da kompanija u ovom trenutku ne razmatra povećanje cene Switch-a. Kompanija navodno smanjuje materijale za pakovanje za 20% kako bi poboljšala efikasnosti transporta.

Čini se da konzole osećaju promenu u globalnoj industriji. Možemo da se nadamo da te promene neće otići predaleko.

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA