≫ 

Oglasio se i Rockstar nakon hakovanja: "Naš rad na sledećoj GTA igri se nastavlja po planu"

Ako ste se zabrinuli da će hakovanje odložiti igru, spavajte mirno, sve teče po planu

  • 0
GTA V Foto: Rockstar Games

Zvaničnici kompanije Rockstar Games izrazili su razočarenje što su u nedelju procurili snimci njihove sledeće Grand Theft Auto video igre, ali su rekli da to neće poremetiti njen razvoj.

U curenju bez presedana na internetu se pojavilo 90 video snimaka dugoočekivanog blokbastera, pri čemu je haker pretio da će takođe objaviti izvorni kod igre.

Rockstarova sklonost ka tajnosti i iznenađenju, u kombinaciji sa rizikom od otkrivanja izvornog koda igre, navela je neke da pomisle da će Rockstar morati da odloži igru.

Ali u jučerašnjem saopštenju, Rockstar je rekao da su njihovi razvojni planovi nepromenjeni.

Takođe su okarakterisali curenje kao "upad u mrežu u kojem je neovlašćena treća strana ilegalno pristupila i preuzela poverljive informacije sa naših sistema", naizgled potvrđujući da je u pitanju hakovanje, a ne "insajderski" posao, kako su mnogi mediji spekulisali.

"Naš rad na sledećoj Grand Theft Auto igri će se nastaviti kako je planirano i ostajemo posvećeni kao i uvek pružanju iskustva vama, našim igračima, koje zaista prevazilazi vaša očekivanja", rekao je Rockstar.

Od nedelje, Rockstar i matična kompanija Take-Two Interactive brišu što je više moguće procurelih snimaka sa interneta.

YouTube klipovi koji prikazuju ove snimke su "oboreni" zbog kršenja autorskih prava.

Curenje je ipak naizgled potvrdilo ranije objavljene detalje, uključujući lokaciju sledeće GTA igre (Majami/Vice City) i uključivanje ženskog lika koji možete kontrolisati, što je ogromna promena za ovu legendarnu franšizu.

Haker koji je objavio snimke počeo je da nestaje sa interneta, dan nakon što je drsko rekao da je spreman da proda GTA izvorni kod, kao i da je voljan da "pregovara" sa Rockstarom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA