≫ 

Za ovaj sport verovatno niste čuli, a popularan je gotovo kao tenis: Finale gledalo preko 5 miliona ljudi

Svela se knjiga na ovaj meč, sve se svelo na ovih nekoliko uzbudljivih sati

  • 0
DRX, Lol Printskrin: Twitter / lolesports

Ove godine, na BBC One kanalu, finale Vimbldona za muškarce dostiglo je najveću publiku od 7,5 miliona gledalaca. Ove brojke možda jesu male kada se porede sa drugim dešavanjima u fudbalu ili u američkom Superboulu koji je gledalo preko 100 miliona ljudi, ali nipošto nisu brojke koje bi trebalo zanemariti. Ipak, postoji jedan sport, za koji mnogi nisu čuli, ali koji iz godine u godinu dobija sve veću publiku.

Tako je jedan finalni meč, koji je nedavno održan, ispratilo preko 5 miliona ljudi. U pitanju je Esports turnir.

Esports ili elektronski sport predstavlja oblik takmičenja koji se odvija putem elektronskih sistema, naročito video-igara; ulaz igrača i timova kao i izlaz sistema e-sport događaja, posreduje ljudsko-računarski interfejs.

U ovom slučaju, radi se o League of Legends turniru. Ovogodišnji LoL Worlds 2022 imao je rekordnih 5,1 miliona gledalaca.

S obzirom da je Worlds 2022 ove godine bio održan u Severnoj Americi, mečevi su bili u nezgodnim časovima za fanove u Evropi ili u zemljama poput Kine i Južne Koreje.

Međutim, s obzirom da su u velikom finalu igrali T1, verovatno najuspešnija LoL eSports organizacija, i DRX, tim koji je imao rekordno čudo, gledaoci širom sveta su ostajali (ili ustajali) samo da bi gledali finalne utakmice velikog međunarodnog turnira.

Prema statistikama Esports Charts-a, gledanost za LoL Worlds 2022 bila je najveća tokom bilo kog meča gde je igrao T1 tim. I dok su polufinalni mečevi prikupili oko 2 miliona gledalaca po meču, glavni događaj je "oduvao" ove brojke.

Štaviše, ovi brojevi ne uključuju gledanost sa kineskih platformi za striming uživo. Ne postoji način da se sazna tačan broj gledalaca iz Kine, ali, s obzirom na ogromnu popularnost LoL-a u zemlji, stvarni broj gledalaca je verovatno bio veći od 5,1 miliona. I to značajno veći.

LoL Worlds je jedan od najuzbudljivijih turnira za gledanje dok se najbolji timovi iz svakog regiona širom sveta bore da postanu šampioni. Na Svetskom prvenstvu 2022. učestvovalo je ukupno 24 tima iz celog sveta, a navijači su bili svedoci nekih od najboljih mečeva u istoriji turnira ove godine.

Svela se knjiga na ovaj meč, sve se svelo na ovih nekoliko uzbudljivih sati, gde je ekipa DRX uspela da savlada T1 u velikom finalu Svetskog prvenstva u LoL-u.

Veliko finale je uveličano i izvedbom Lil Nas X koji je sa perikom nastupio pred prepunom arenom.

Ovaj sport poslednjih godina zaista prikuplja sve veću publiku. Nije u sferi naučne fantastike reći da bi jednog dana, ako ne i vrlo brzo, mogao da postane popularan kao tenis, ako ne i popularniji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA