Elder Scrolls VI će biti Microsoft ekskluziva, akvizicija Activision Blizzarda sada još neizvesnija

Otkriće dolazi nakon što je FTC podneo tužbu da blokira Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda

  • 0

Američka Federalna komisija za trgovinu (FTC) saopštila je da će Elder Scrolls VI, čiji je izdavač ZeniMax Media, biti ekskluzivan za Microsoft, javlja Bloomberg.

Otkriće dolazi nakon što je FTC podneo tužbu da blokira Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda.

FTC kaže da je odluka proizvođača Xbox-a da ZeniMax sadržaj učini ekskluzivnim nakon što su dobili odobrenje od Evropske komisije za kupovinu ZeniMax-a 2020. godine idealan primer ranijeg antikonkurentskog ponašanja, koje će samo postati gore nakon akvizicije Activision Blizzarda.

Nakon što je akvizicija vredna 7,5 milijardi dolara prošla, Microsoft je objavio svoju odluku da buduće ZeniMax naslove – uključujući Starfield i Redfall, koji bi trebalo da budu pušteni u prodaju 2023. – učini ekskluzivnim za Xbox konzole, Windows računare i Xbox Game Pass pretplatnike.

U to vreme, šef Microsoftovog sektora za gejming Fil Spenser je nagovestio da će Elder Scrolls VI, koji dolazi nakon izuzetno uspešnog Skyrim-a, biti ekskluzivan za Xbox ekosistem, ali igrači su bili skeptični. Skyrim, najnoviji u seriji Elder Scrolls, prodat je u više od 30 miliona primeraka širom platformi, što ga čini jednom od najprodavanijih igara svih vremena.

Vesti da će Elder Scrolls 6, nesumnjivo jedna od najiščekivanijih video igara ikada, biti eksluzivna za Microsoft ekosistem, stavlja dodatni pritisak na akviziciju Activision Blizzarda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA