The Witcher 3: Wild Hunt je dobio ogromnu i besplatnu nadogradnju grafike i gejmpleja

Iako je očigledno da su grafička poboljšanja osnova novog ažuriranja koje modernizuje The Witcher 3: Wild Hunt, brojna poboljšanja samog gejmpleja skrivena su ispod površine

  • 0

The Witcher 3: Wild Hunt je izašao pre sedam godina, verovali ili ne. U svoje vreme bio je slavljen kao najbolji RPG svih vremena, što se nije mnogo promenilo do danas, još uvek ga niko nije skinuo sa tog trona. 

O tome svedoči i broj vernih igrača, ali i novih, jer se igra prodaje još uvek.

CD Projekt Red tim je odlučio da osveži ovaj naslov novim, i poptuno besplatim ažuriranjem za sve one koji su prethodno posedovali kopiju igre, i to ažuriranje je aktivno od juče, tako da možete i sami da ga isprobate.

Pored unapređene grafike, tu su i poboljšanja gejmpleja zbog kojih će mnogi ponovo želeti da hodaju stopama čuvenog Geralta iz Rivije.

U osnovi, ovaj "Next Gen Update" kako ga nazivaju, donosi brojna grafička poboljšanja, uključujući čuveni ray tracing, podršku za DLSS 3 i razne ambijentalne efekte poput poboljšanih senki zbog kojih igra izgleda kao da je juče izašla na tržište.

Svi glavni likovi poput Geralta, Jenefer i Siri, da spomenemo samo neke, dobili su poboljšane teksture kao i sopstvene senke visoke rezolucije, javlja Bug.hr.

Dalje, igri je dodat "photo mode", odnosno mogućnost igranja sa kamerom i pravljenja atraktivnih snimaka ekrana tokom igre, što će ponovo preplaviti društvene mreže snimcima ekrana iz The Witcher-a, a uveden je i alternativni pogled koji donosi kameru bliže glavnom liku, što navodno pruža bolji osećaj prostora prilikom kretanja i borbe.

Igrači sada mogu brzo bacati magiju preskačući raniju proceduru biranjem magije iz kružnog menija, novi filteri su dodati na mapu, Geralt može da preživi padove sa većih visina, minimizirana mapa i prikaz misije mogu biti automatski skriveni kada niste u borbi ili koriste čula, igranje sa kontrolerom je poboljšano na nekoliko načina i tako dalje.

Naravno, nisu zaboravljene ispravke tehničkih nedostataka koji su prisutni od izlaska, a treba napomenuti i da ovo ažuriranje uključuje neke sadržaje inspirisane Netflix televizijskom serijom, kao što je novi sporedni zadatak ili set oklopa.

Nažalost, zbog hardverskih ograničenja, grafička poboljšanja će biti vidljiva samo na PlayStation 5, Xbok Series X|S i PC-u, dok će igrači na starijim konzolama i Switchu-u morati da se zadovolje samo novim sadržajem.

U svakom slučaju, ovo je za pohvalu i sigurno će naterati mnoge da ponovo prožive avanture Geralta od Rivije ili da probaju igru po prvi put, a da stvar bude bolja, ovo ažuriranje je besplatno i dostupno svima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA