Nintendo je zaista pripremao Switch Pro konzolu, a evo kakvi su im sada planovi

Još pamte situaciju u kojoj su se našli nakon što je izuzetno uspešnu Wii konzolu zamenila Wii U

  • 0
Nintendo Switch Foto: Pixabay

Od početka prodaje 2017. do danas, Nintendo Switch konzola je postigla fantastične prodajne rezultate. Broj prodatih jedinica već je premašio broj prodatih Wii modela i, prema trenutno dostupnim podacima na internetu, uskoro bi mogao da dostigne 115 miliona.

Nekoliko godina nakon predstavljanja Switch-a internetom su kružile glasine o novim verzijama te konzole koju Nintendo priprema. Japanska kompanija je zapravo predstavila još dve verzije konzole – model sa OLED ekranom i Switch Lite, ali ako smo mnogo čitali o drugoj, jačoj verziji te konzole, ona do sada nije predstavljena.

Mediji su u više navrata pominjali model Switch Pro, koji bi trebalo da ima bolji hardver i još bolji ekran, kako bi, kada je reč o procesorskoj snazi i grafici, konzola mogla bolje da parira Xbox-u i PlayStation-u.

Ali, kao što je očigledno, ta moćnija konzola na kraju nije predstavljena i čini se da je Nintendo potpuno odustao od svojih razvojnih planova. Konkretni razlozi nisu poznati, ali se spekuliše da je koronavirus, odnosno neizvesna globalna situacija izazvana pandemijom, imala veliki uticaj na razmišljanje čelnika kompanije, prenosi Noob.

S obzirom na to da Switch već ulazi u šestu godinu postojanja, tim iz Nintenda, umesto nadogradnje tog modela, okreće se potpuno novoj generaciji svoje konzole, odnosno njenom nasledniku.

Prema poslednjim informacijama iz izvora upoznatih sa situacijom u kompaniji, Nintendo je zabrinut zbog prelaska na sledeću generaciju svoje konzole.

Naime, još pamte situaciju u kojoj su se našli nakon što je izuzetno uspešnu Wii konzolu (koja je takođe prodata u više od 100 miliona primeraka) zamenila Wii U, što se pokazalo kao potpuni promašaj, i nadaju se da se takva situacija neće ponoviti sa naslednikom Switch-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA