Vreme čitanja: oko 1 min.

The Last of Us Part I stigao na PC, igrači besni zbog užasne optimizacije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle mnogo čekanja, PC gejmeri su dobili priliku da igraju legendarni The Last of Us Part I, ali zbog loše optimizacije igra je "bombardovana" negativnim ocenama na Steam-u

  • 0
The last of us part I, PS5 Foto: Nikola Momčilović

PC gejmeri godinama čekaju trenutak da igraju The Last of Us Part I, jednu od najboljih video igara ikada. Juče je taj trenutak došao, ali umesto oduševljenja gejmeri su izrazili veliko negodovanje jer igra nije dobro optimizovana za PC. 

Uz maestralan razvoj priče po kojoj je ekipa Naughty Dog-a nadaleko poznata, gejmere očekuje mnogo izazova i šokantnih scena, a ne treba zaboraviti kako je nedavno završena televizijska serija dodatno zagrejala mase za ovu akcionu avanturu.

Ipak, na Steam-u, samo 32 procenta onih koji su je igrali su dali pozitivnu ocenu, objašnjavajući da je igra prepuna bagova i drugih problema. Navodno je problem loša optimizacija shader-a, a bez obzira na to na kojoj konfiguraciji igraju, praktično svi prijavljuju brojne probleme.

Navodno je rešenje da se igri dopusti da "odvrti" početnu optimizaciju, koja čak i na moćnim računarima može da potraje i sat vremena, jer će se inače ti procesi odvijati u pozadini dok igrate, što dovodi do pomenutih problema, pa čak i do potpunog pada sistema. 

Naughty Dog, studio iza igre, saopštio je da je svestan problema i da radi na rešavanju. Nadamo se da će uspeti u tome, jer ovo jeste zaista jedna od najboljih video igara ikada napravljenih i zaslužuje bolji trenutman od ovoga koji trenutno dobija od gejming zajednice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA