≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

The Lord of the Rings Gollum recenzija: Jedna od najgorih video igara ikada napravljenih

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ukupno gledano, The Lord of the Rings: Gollum je neoprostiva greška

  • 0
The Lord of the Rings Gollum Foto: LotR Gollum

The Lord of the Rings franšiza je kroz godine pružila niz impresivnih i jedinstvenih video igara koje su uspele da prenesu magiju Tolkinovog sveta na naše ekrane. Od grandiozne strategije The Battle for Middle-earth do akcionih avantura Shadow of Mordor i Shadow of War, LotR igre su uspele da stvore određenu reputaciju - da su zapravo dobre. Podigle su lestvicu na viši nivo i fanovi sada imaju očekivanja kada je reč o igri koja nosi ime Lord of The Rings. Onda je stigao Gollum. I deluje mi da je razvojni studio radio na ovom naslovu sa mantrom "Reputacija? Očekivanja? Samo nam dajte pare".

Čim uključite Gollum, javiće vam se osećaj puke neprijatnosti, kao kada u vaše nozdrve uđe talas neprijatnog mirisa dok bezbrižno šetate ulicom. Šta je, pobogu, ovo? Grafika je daleko ispod bilo kakvih očekivanja. Igra izgleda zastarelo (ovim je čak hvalim), teksture su loše, a efekti i posebno animacije deluju kao nešto što biste videli u nekoj očajnoj igri iz PlayStation 2 ere.

Za igru koja je izašla 2023. godine, ovo je neoprostivo i predstavlja uvredu za sve nas koji smo očekivali pristojnu vizualnu prezentaciju, posebno kada imate u vidu koji su minimalni sistemski zahtevi za ovu neobjašnjivu "igru". Idite, proverite na Google-u, sačekaću vas.

The Lord of the Rings Gollum Foto: LotR Gollum

Dobro, možda ste jedan od onih gejmera koji smatraju da su priča i gejmplej važniji od grafike i da ukoliko su te dve grane zadovoljavajuće, grafika je nešto što prestaje da bude važno. E, pa, loše vesti. Priča, iako originalna, je apsolutno katastrofalna. Koja priča, zapravo?

Iako Tolkinov svet pruža nesagledivo bogatstvo za razvoj uverljive priče, Gollum je u potpunosti uspeo da promaši ovu priliku. Radnja igre je banalna i deluje kao da je nastala iz nekog lošeg fanfikcijskog scenarija, bez dubine i uverljivosti koju smo navikli da očekujemo od ovog sveta. Čuvate pticu i radite po zatvoru pola igre?! Da je izašla za 1. april, bio bih uveren da je u pitanju neka neslana šala. U jednom trentku sam uhvatio sebe kako sređujem stan i perem sudove, jer mi je to bila manja "kazna" od ove igre.

Da li postoji nagrada za najgori gejmplej? Gollum bi trebalo da je osvoji.

Gejmplej je potpuno neusklađen i deluje nepovezano. Kontrole su očajne, a mehanika šunjanja - koja bi trebalo da bude ključna u ovoj igri - je toliko frustrirajuća da se igrači osećaju kao da su prisiljeni da vuku Golluma kroz neprijateljsku teritoriju. Platforming je, verujte, još gori. Umesto da bude zabavna i izazovna, igrati ovu igru je krajnje mučno. Svaka čast onome ko je završi.

The Lord of the Rings Gollum Foto: LotR Gollum

Dizajn nivoa je, u najmanju ruku, smešan. Mape su konfuzne, neprijatelji nemaju bilo kakav vid inteligencije, i nivoi se često završavaju tako što posle 40 minuta trčanja u krug shvatite da je trebalo da stanete na jedno specifično mesto, kako biste videli neki ključ koji je na drugom delu mape. Ovo, zajedno sa repetitivnim "zagonetkama", znači da vam ni jedan jedini minut u ovoj igri neće biti zabavan.

Pored svega ovoga što sam iznad napisao, ova igra ima i pregršt tehničkih problema i bagova. Tokom svoje "avanture" imao sam nekoliko izuzetno frustrirajućih bagova koji mi nisu dozvoljavali da nastavim "priču" dalje. U nekoliko navrata sam bio primoran da restartujem čitave nivoe, kako bi se tamo negde pojavila neka stvar koja mi je potrebna da nastavim.

Čini se da je The Lord of the Rings: Gollum napravljen samo da bi se izvukao novac od fanova. Inače, 70ak evra traže za nju. Ova igra nije samo suludo pohlepna; ona je i uvreda za one koji vole ovu franšizu.

Ukupno gledano, The Lord of the Rings: Gollum je neoprostiva greška. Ne samo da je igra loša, već je i potpuna uvreda za sve nas koji smo voleli prethodne igre u ovoj franšizi. Ako tražite savet, izbegavajte ovu igru kao što bi Gollum izbegavao sunce.

Konačna ocena: 1/10, apsolutna katastrofa!

*Kod nam je dostavio ComputerLand.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA